Politie Zuid-Holland-Zuid

12/10 Alblasserwaard en Vijfheerenlanden

12-10-2004 - Persberichten District II

GEBOTST (Rectificatie van persbericht van 7 oktober 2004) Beide bestuurders zijn gewond geraakt. De motorrijder is per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd en de bromfietsbestuurder is in het ziekenhuis behandeld. Tevens is de conclusie dat de bromfietsbestuurder teveel op het midden van de weg reed te voorbarig geweest. Personeel van de regionale verkeersondersteuning stelt een onderzoek in naar de juiste toedracht.

PAPENDRECHT Bij een frontale botsing tussen een 17-jarige bromfietser en een 41-jarige motorfietser, beiden uit Papendrecht, zijn beide bestuurders gewond geraakt. De aanrijding vond plaats op woensdagavond, 6 oktober 2004, omstreeks 19.45 uur, in een flauwe bocht op de Eikenlaan. Het is nog niet duidelijk welke bestuurder niet voldoende rechts hield. Personeel van de technische verkeersondersteuning stelt een technisch onderzoek in naar de juiste toedracht. De 41 jarige motorrijder is met hoofdletsel en een gebroken arm per ambulance overgebracht naar het Albert Schweitzerziekenhuis te Dordrecht. De bromfietser liep een gebroken duim en een spierscheuring in zijn schouder op. Hij werd in het ziekenhuis behandeld. Beide voertuigen raakten aan de voorzijde zwaar beschadigd.

WINKELDIEF AANGEHOUDEN
GORINCHEM- De politie heeft op maandag 11 oktober een 39-jarige man uit Gorinchem aangehouden. Agenten die aan de Arkelstraat aan het surveilleren waren, werden door mensen aangesproken dat er een winkeldief vanuit een winkel de straat op was gerend. De agenten troffen de winkeldief bij de Varkenmarkt aan. Hij bleek in een rugtas twee jassen met een waarde van respectievelijk 80 en 90 euro te hebben. Tijdens de fouillering werd heroïne bij de verdachte aangetroffen. De verdachte is ingesloten op het politiebureau.

CONTROLE
GORINCHEM- Tijdens een snelheidscontrole met de fotoradar hebben politieagenten op de Arkelsedijk 77 bekeuringen uitgeschreven aan bestuurders die te snel reden. Ze hielden de controle op maandagmiddag, 11 oktober 2004, van 14.15 tot 16.15 uur. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 88 km/uur. In totaal controleerden de agenten ongeveer 515 voertuigen.

RIJDEN ONDER INVLOED
PAPENDRECHT- Op dinsdagochtend, 12 oktober 2004, omstreeks 01.35 uur, is op de Lange Tiendweg een 34 jarige man uit Dordrecht aangehouden wegens rijden onder invloed met een personenauto. In het bureau blies hij net boven de streep. Na verhoor is hij met een dagvaarding en een rijverbod van 3 uren heengezonden.