Politie Zuid-Holland-Zuid

12/10 Dordrecht en Zwijndrechtse Waard

12-10-2004 - Persberichten District I

HELING
DORDRECHT- Op maandagmiddag, 11 oktober 2004, is een 23 jarige man uit Dordrecht, in Jongkindstraat aangehouden wegens heling van een gestolen bromfiets. Politieagenten troffen in een schuurtje een bromfiets aan welke in de zomer van 2003 in Boxtel was gestolen. De verdachte is ingesloten en in verzekering gesteld. De politie zet het onderzoek voort.

INVAL
DORDRECHT- Tijdens een inval in een woning aan de Frank van der Goesstraat hebben politieagenten een kleine hennepkwekerij op het balkon en een kleine hoeveelheid harddrugs aangetroffen. Dit gebeurde op maandagmiddag, 11 oktober 2004, omstreeks 15.00 uur. Terwijl de politieagenten in de woning waren ontstond in het portiek een vechtpartij plaats tussen familie van de bewoonster en een aantal mensen die in de buurt wonen. Over en weer vielen er klappen. Niemand deed aangifte en er werden geen aanhoudingen door de politie verricht. De politie maakt proces-verbaal op tegen de 20 jarige bewoonster.

CONTROLE
DORDRECHT- Tijdens een snelheidscontrole met de zogenaamde laserpatrol hebben politieagenten 13 bekeuringen uitgeschreven aan bestuurders die te snel reden. Ze hielden de controle op maandag, 11 oktober 2004, op de S.M. Hugo van Gijnweg, de Savornin Lohmanweg, de Talmaweg, de Groen van Prinstererweg en de Thorbeckeweg. In totaal werden ongeveer 790 voertuigen gecontroleerd. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 71 km/uur. Overtreders werden staande gehouden en kregen direct een bekeuring.

BEDREIGING
HENDRIK IDO AMBACHT- Een 21 jarige man uit Zwijndrecht is door een nog onbekende man bedreigd. Dit gebeurde op maandagavond, 11 oktober 2004, omstreeks 19.40 uur, bij het benzinestation op de parkeerplaats Sandelingen Oost langs de Rijksweg A16. De 21 jarige man stopte met zijn auto op de parkeerplaats. De onbekende man stopte eveneens en begon te schelden. Waarom hij dit deed is niet duidelijk. De 21 jarige man liep de shop binnen om iets te kopen. Toen hij naar buiten kwam werd hij door de onbekende man bedreigd met een mes. De 21 jarige man rende daarop de shop binnen achtervolgd door de onbekende man die een mes in zijn hand had. Na een aantal rondjes tussen de schappen in de shop ging de onbekende man naar buiten. Op de parkeerplaats sloeg de onbekende man met een honkbalknuppel de zijruit van de auto van de 21 jarige man kapot en ging er vandoor richting Rotterdam. Ondanks en zoekactie met verschillende politieautos werd de man niet aangetroffen. De politie stelt een onderzoek in en is op zoek naar de verdachte.

RIJDEN ONDER INVLOED
DORDRECHT- Op maandagavond, 11 oktober 2004, omstreeks 23.40 uur, is op de Provincialeweg een 34 jarige man uit Dordrecht aangehouden wegens rijden onder invloed met een personenauto. In het bureau blies hij net boven de streep. Na verhoor is hij met een dagvaarding en een rijverbod van 2 uren heengezonden.

DORDRECHT- Op dinsdagochtend, 12 oktober 2004, omstreeks 00.05 uur, is op het Oranjepark een 40 jarige man uit Dordrecht aangehouden wegens rijden onder invloed met een personenauto. In het bureau blies hij ruim boven de streep. Na verhoor is hij met een dagvaarding en een rijverbod van 5 uren heengezonden.

AUTO IN BRAND
DORDRECHT- Op dinsdagochtend, 12 oktober 2004, omstreeks 01.30 uur, raakte in het van Hogendorpplantsoen een personenauto in brand. De brandweer bluste de brand, maar kon niet voorkomen dat de auto geheel uitbrandde. Een personenauto die vlak bij geparkeerd stond, raakte eveneens beschadigd. De politie sluit brandstichting niet uit en stelt een onderzoek in. Er deden zich geen persoonlijke ongelukken voor.