1e persbericht van dinsdag 12 oktober 2004

Eindhoven 12-10-2004 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Vrouw aangehouden na vernielen ruiten

Een 37-jarige vrouw uit Eindhoven is dinsdagochtend rond 2.15 uur aangehouden op de Reinkenstraat. Daar zou ze kort daarvoor de ruiten van de voordeur van een woning hebben vernield. Ook had ze haar ex-vriend, die in de woning verblijft, in zijn gezicht en op een arm geslagen. De 45-jarige man had de politie gebeld, waarna de vrouw op straat werd opgepakt. Onderweg naar het politiebureau heeft ze een vrouwelijke agent uitgescholden en bedreigd. De verdachte is ingesloten voor verder onderzoek.

Eindhoven: Mannen met inbrekersgereedschap opgepakt

Op de Bisschop Bekkerslaan zijn dinsdagochtend rond 4.00 uur vier mannen in een auto aangehouden. Bij de politie was kort daarvoor de melding binnengekomen dat de mannen zich op de Lauwerszeeweg verdacht zouden gedragen. Ook waren de gegevens van de auto doorgegeven. Toen agenten de wagen even later op de Bisschop Bekkerslaan zagen rijden, lieten ze de auto stoppen. Omdat in de wagen inbrekersgereedschappen lagen, werden de vier inzittenden aangehouden. Het gaat om drie mannen uit Eindhoven (19, 20 en 24 jaar) en een man uit Nuenen van 21 jaar. Ze zijn ingesloten voor verder onderzoek.

Eindhoven: Vrouw gewond bij aanrijding

Een 41-jarige vrouw uit Eindhoven is dinsdagochtend rond 8.30 uur gewond geraakt bij een ongeval op de Leenderweg. Toen de vrouw in haar auto van het knooppunt Leenderheide naar Eindhoven reed, moest ze remmen voor een file. Ze stond niet op tijd stil, waardoor ze tegen de achterkant van de auto van een 27-jarige man uit Neerkant reed. Daardoor liep ze een hoofdwond op. De vrouw is opgenomen in een ziekenhuis, de man raakte niet gewond.

Helmond: Verdachte van inbraak aangehouden

Een 26-jarige Helmonder is dinsdagochtend rond 0.45 uur aangehouden op de Doctor Ledelstraat. Hij wordt ervan verdacht dat hij kort daarvoor heeft ingebroken in een bedrijf aan de Braak. Nadat een onderplaat van de toegangsdeur werd vernield, is een gokkast in het bedrijf opengebroken. Agenten zagen de man kort na de inbraakmelding lopen en hielden hem aan. Hij is ingesloten voor verder onderzoek.

Eersel: Verdachte aangehouden

Op de Willibrorduslaan is dinsdagochtend rond 1.15 uur een 30-jarige man uit Veldhoven aangehouden. Hij zat als bijrijder in een auto die kort daarvoor wegreed vanaf het industrieterrein De Haagdoorn. Dat gebeurde nadat er bij de politie een melding was binnengekomen van een inbraak in een bedrijf aan de Sigarenmaker. Agenten zagen de auto wegrijden en gingen er achteraan. Op de Willibrorduslaan stopte de wagen, waarna de chauffeur en de bijrijder er te voet vandoor gingen. De man uit Veldhoven werd aangehouden en ingesloten voor verder onderzoek, de andere verdachte is gevlucht.

Best: Inbraak in bedrijf

Bij een inbraak in een bedrijf aan De Donge zijn een computer en een flatscreen weggehaald. Dat gebeurde maandagavond rond 23.00 uur. Eerst werd een rolluik van het bedrijf vernield waarna een raam werd ingeslagen.

Son: Kleding weg na ramkraak

Maandagavond rond 23.45 uur is ingebroken in een winkel aan het Raadhuisplein. Met een auto werd eerst de etalageruit van de zaak kapot gereden, waarna enkele aangeklede etalagepoppen werden weggehaald. Dat gebeurde door twee mannen. De totale waarde van de poppen en de kleding is enkele duizenden euros. Na de inbraak is de auto met de mannen en de buit weggereden. De politie in Son zoekt getuigen van de inbraak. Zij kunnen zich melden via 0900-8844.

Someren: Aanhanger en fietsen gestolen

Bij een inbraak in een schuur en een tuinhuis bij een woning aan de Vaarselstraat zijn een aanhanger en twee fietsen weggehaald. Dat gebeurde maandag tussen 14.30 en 16.30 uur. De bruine enkel-assige aanhanger met kenteken XZ-21-JX stond in de open schuur. De fietsen werden gestolen nadat het slot van het tuinhuis werd opengebroken.

Milheeze: Auto gestolen

Vanaf de Paalakker is tussen maandag 22.30 uur en dinsdag 7.30 uur een auto gestolen. Het gaat om een zwarte Volkswagen Golf (53-DG-ZZ).