Gemeente Edam-Volendam

Nieuwsberichten

12-10-2004
Evaluatie onderzoek CRN Het Anker

Deze maand start KMPG met het evaluatie onderzoek van CRN Het Anker, het Centrum voor Reïntegratie en Nazorg van de Nieuwjaarsbrand in Volendam. Hiertoe heeft de burgemeester van Edam-Volendam opdracht gegeven. Het onderzoek zal in de maanden oktober, november en december van 2004 uitgevoerd worden. In december wordt de voorlopige eindrapportage opgesteld. Het onderzoek zal in een aantal fasen herhaald worden in 2005 en begin 2006, dit ter voorbereiding op de definitieve besluitvorming over de toekomst van CRN Het Anker in 2006. De kosten van het evaluatie onderzoek komen voor rekening van het Rijk.

Naar aanleiding van het advies van de commissie Van Lidth de Jeude over de Nieuwjaarsbrand in Volendam heeft het rijk in 2002 geld beschikbaar gesteld voor het Centrum voor Reïntegratie en Nazorg Het Anker. De financiering van CRN Het Anker is gegarandeerd tot en met 2006. Afgesproken is, dat CRN Het Anker voor die tijd geëvalueerd wordt.
Het doel van het onderzoek is tweeledig. Enerzijds dient het duidelijk te maken in welke mate CRN Het Anker heeft voldaan aan haar doelstellingen. Anderzijds dient het inzicht te geven in de toekomstige behoefte aan diensten van CRN Het Anker en de wijze waarop deze kunnen worden aangeboden.

CRN Het Anker biedt verschillende diensten, waaronder psychosociale nazorg, aan de getroffenen van de nieuwjaarsbrand in Volendam.