Gemeente Albrandswaard



1 oktober 2004

2004.058

Jongeren mogen het zeggen in Albrandswaard

Wethouder De Jongh wil van de jongeren zelf horen hoe zij vinden dat het jeugd- en jongerenbeleid er voor de komende jaren uit moet komen te zien. Daarom zijn er op vrijdag 15 oktober en vrijdag 22 oktober in Jongerencentrum Bassline aan de Albrandswaardseweg 180 in Poortugaal discussiebijeenkomsten speciaal voor de jeugd.

De Stichting Welzijn Jongeren Albrandswaard (SWJA) organiseert de bijeenkomsten op vrijdag 15 en 22 oktober en biedt de jongeren een interessant programma.

De discussiegroepen staan onder leiding van een raadslid en zijn gesplitst in drie leeftijdsgroepen. Een 10 jarige heeft namelijk andere prioriteiten dan bijvoorbeeld een 18 jarige. De ze bijeenkomsten beginnen om16.30uur.

Om de jongeren bewust te laten kijken naar hun woonomgeving, komt er een fotowedstrijd waarbij de jeugd wordt gevraagd fotos te maken van hun meest favoriete plekje en het minst favoriete plekje in Albrandswaard. Het thema van deze wedstrijd is Albrandswaard door jouw ogenHet resultaat is te zien op de foto-expositie, die op zaterdag 30 oktober gezamenlijk door Erwin de Jongh en Bert Euser wordt geopend. Bert Euser is voorzitter van de Stadsregionale Commissie Jeugdzorg, van waaruit een subsidie voor dit project is toegekend.

Wethouder De Jongh:

We hebben ontzettend veel goede en bruikbare informatie van onze ouderen gekregen tijdens het project Ouderenproof. Mijn idee was dan ook: waarom geen project Jongerenproof? Het is wel van essentieel belang dat de jongeren ook echt zeggen wat ze willen en daarover met ons in discussie gaan. Ik ben dan ook hartstikke blij met de bijeenkomsten die de komende 2 weken plaatsvinden, waar de jeugd in hun eigen omgeving wordt uitgedaagd mee te praten en te denken over hun plek in Albrandswaard. En ik vind het klasse dat drie raadsleden hun medewerking hebben toegezegd.