Time : 12:12:20 PM
Date : Tuesday, October 12, 2004
Sender Name: Vlerick Alumni Events CVBA

Jean - Luc Deleersnyder wordt nieuwe Voorzitter Vlerick Alumni Jean - Luc Deleersnyder wil als nieuwe voorzitter van de Vlerick Alumni werk maken van een aantal nieuwe prioritaire projecten.

"Alumni moeten nog intenser bij de vereniging worden betrokken"

Jean - Luc Deleersnyder (43) wordt de nieuwe voorzitter van de Vlerick Leuven Gent Alumni. Dat heeft de Raad van Bestuur van de oud-leerlingenvereniging van de managementschool op maandag 11 oktober beslist. Jean - Luc Deleersnyder, Executive Vice President van Umicore volgt Jan Coene op die de Alumnivereniging de laatste tien jaar heeft uitgebouwd tot één van de belangrijkste netwerkorganisaties in ons land. Het voorzittersmandaat van Jean - Luc Deleersnyder loopt voor een initiële periode van drie jaar en kan maximaal één keer verlengd worden. Zijn mandaat start officieel vanaf
1 januari 2005.

De uittredende president Jan Coene had op de Raad van Bestuur van 14 juni 2004 al te kennen gegeven dat hij zijn mandaat als voorzitter ter beschikking wou stellen. Daarom werd er binnen de Raad van Bestuur van de Vlerick Alumni een nominatiecomité opgericht onder het voorzitterschap van baron Paul De Keersmaeker. Dat nominatiecomité is samengesteld uit leden van de Raad van Bestuur die zowel de Leuvense als de Gentse Alumni vertegenwoordigen. Ook decaan Roland Van Dierdonck van de Vlerick Leuven Gent Management School zetelt in het comité.
Het nominatiecomité heeft het profiel van de nieuwe voorzitter uitgetekend, de procedures voor de benoeming vastgelegd en tenslotte de meest geschikte voorzitterskandidaat voorgesteld op de Raad van Bestuur van maandag laatstleden. De bestuurders hebben het voorstel van kandidaat unaniem bekrachtigd.

Jean - Luc Deleersnyder

Jean - Luc Deleersnyder is geen onbekende binnen de Vlerick Leuven Gent Management School en haar Alumni. Hij is als Alumnus al sinds 1999 lid van de Raad van Bestuur van de Vlerick Alumni en is toch verrast met zijn benoeming. Jean - Luc Deleersnyder: "Toen baron De Keersmaeker me de beslissing van het nominatiecomité meedeelde, was ik inderdaad verrast maar tegelijkertijd ook zeer vereerd omdat ik in mijn nieuwe functie mijn engagement in het kader van de Vlerick School en haar alumninetwerk kan versterken."

Jean - Luc Deleersnyder wil in eerste instantie de realisaties en het pionierswerk van zijn voorganger Jan Coene consolideren en verder uitbouwen. Jean - Luc Deleersnyder: "Onze organisatie is de afgelopen jaren sterk gegroeid, zowel qua aantal leden als op het vlak van initiatieven. Ik denk aan prominente activiteiten zoals de Vlerick Award, de Winterreünie, Lunchcauserieën en het Marketing Colloquium. Die evenementen zijn vaste waarden geworden binnen de werking."

'Alumni Funding'

Jean - Luc Deleersnyder wil toekomstgericht ook werk maken van een aantal nieuwe, prioritaire projecten. Zeker nu de Vlerick Leuven Gent Management School recent heel goede cijfers heeft behaald in de toprankings van de internationale MBA-opleidingen. Meer concreet is ze in de 'Economist Intelligence Unit's 2004 ranking of fulltime MBA programmes' naar de vijftiende plaats geklommen en behoort nu tot de top drie in Europa.
Jean - Luc Deleersnyder: "Het is dus maar al te duidelijk dat we samen met de School moeten nadenken hoe we deze internationale dimensie van het Alumni Netwerk verder kunnen versterken. Daarom lijkt het me vanzelfsprekend dat we onze alumni nog dichter willen betrekken bij 'hun' School door een oa een 'Alumni Funding'- programma op te starten.

Basis verbreden

Jean - Luc Deleersnyder heeft nog een ander belangrijk aandachtspunt:

hij wil de basis van de alumniwerking verbreden en nauwer betrekken bij het beleid: "In de verschillende programma's of sectiebesturen - zowel van Gent als van Leuven - zitten zeer gemotiveerde studenten en alumni met een schat aan creatieve ideeën. Hun 'software' willen we capteren, kanaliseren en omzetten in vernieuwende activiteiten en een nog betere service voor de leden.

Conclusie

Het is dus duidelijk dat de Vlerick Alumni als vereniging wil inpikken op de internationalisering van Vlerick Leuven Gent Management School en dat ze de kwalitatieve status die de School heeft bereikt op alle vlakken, via eigen initiatieven, mee wil ondersteunen.

Contact info:
Geert Van Coillie, General Manager Vlerick Leuven Gent Alumni vzw Reep 1, 9000 Gent
09-2109817
alumni@vlerick.be
0495-540505

URL: http://www.vlerickalumni.be

Jean - Luc Deleersnyder wordt nieuwe Voorzitter Vlerick Alumni1

Link to Press Release - NL

U wenst de e-mails van de mailinglist niet langer te ontvangen? Klik hier om u uit te schrijven