Ingezonden persbericht


12.10.2004
winterdienstregeling '04/'05:

Austrian Airlines Group voert frequentie op
Uitbereiding naar Libië met code share vluchten op Tripoli

In lijn met de groeistrategie verhoogt de Austrian Airlines Group deze winter de frequentie van haar vluchten naar het Midden-Oosten, Noord-Afrika, West- en Oost-Europa. Daarnaast worden de langeafstandsvluchten verder uitgebreid in 2005.

Chief Commercial Officer Joseph Burger over de nieuwe winterdienstregeling: "We willen doorgaan met het versterken van onze positie in de groeimarkten. Daarnaast willen we onze passagiers voortdurend nieuwe vluchten en diensten kunnen bieden. Met 458 vluchten per week naar Centraal- en Oost-Europa, bieden we deze winter 99 vluchten meer dan vorig jaar. Onze frequentie van langeafstandsvluchten naar Azië en Australië voeren we op van 48 per week, naar 61 in de komende winter. Samen met onze Star Alliance partners stijgt het aantal vluchten van en naar Oostenrijk met 9,8% naar 1778 vluchten per week."

Nieuwe bestemmingen

Op de langeafstandsvluchten neemt Austrian, naast de bestaande zonklassiekers, de nieuwe vakantiebestemming Tobago op in de winterdienstregeling. In Centraal- en Oost-Europa wordt deze winter voor het eerst gevolgen naar Split. Als onderdeel van het 'focus East' programma is Ohrid opgenomen als nieuwe bestemming. Hiermee komt het aantal bestemming van Austrian in Centraal- en Oost-Europa op 39. Naast de uitbereidingen in Centraal- en Oost-Europa wordt vanaf 6 februari, in het kader van de olympische winterspelen van 2006, de bestemming Turijn opgenomen in het routenetwerk.

Libië: uitbereiding vluchten naar Tripoli

Door de uitbereiding van vier vluchten per week naar Tripoli vanaf december, verbeteren de contacten met Libië. Dit Noord-Afrikaanse land is opvallend sterk in opkomst als toeristische bestemming. De vluchten worden uitgevoerd met toestellen van Austrian in samenwerking met Libyan Arab Airlines. Goede aansluitingen worden geboden door integratie van de vluchten in het overstapschema van de luchthaven Wenen. Austrian wil het Libië programma in de zomer van volgend jaar uitbereiden naar een dagelijkse frequentie. De Austrian Airlines Group bestaat uit Austrian, Austrian arrows en Lauda Air en maakt deel uit van de Star Alliance.