Politie Amsterdam-Amstelland

Mannen knuppelen Florabuurtbewoner neer
12-10-2004. Vannacht rond één uur werden twee mannen (33 en 34 jaar) gearresteerd nadat ze een bewoner van de Florabuurt mishandelden met honkbalknuppels.

Agenten die zich na een melding van omwonenden naar de woning van het slachtoffer spoedden, troffen de twee amokmakers in het trapportaal aan. Het duo had de toegangsdeur opengetrapt en sloeg de bewoner met honkbankknuppels. Nadat de daders in de boeien waren geslagen, zakte het slachtoffer voor zijn woning in elkaar. Hij is met onbekend letsel in het ziekenhuis opgenomen.
Beschonken man rijdt auto in prak

12-10-2004. Vannacht rond kwart voor vier reed een 35-jarige bestuurder zijn auto total-loss. Getuigen verklaarden dat de man over de busbaan reed en frontaal de vluchtheuvel opreed. Hij reed een verkeerspaal en een gedeelte van de bestrating volledig uit de grond.

Later bleek dat de man driemaal de toegestane hoeveelheid alcohol had gedronken. Zijn rijbewijs is ingevorderd. De zwaarbeschadigde auto werd door een bergingsbedrijf afgevoerd.

---

15.000 euro voor tip overval Minahassastraat

12-10-2004. De hoofdofficier van justitie van het parket Amsterdam heeft 15.000 euro uitgeloofd voor de gouden tip in dezogenaamde "strijkboutenoverval" in de Minahassastraat.

De overval vond plaats op 5 augustus 2004. De daders bewerkten tijdens de overval drie aanwezige bewoners met een gloeiend hete strijkbout.


Snorfietser slingerend over de weg

12-10-2004. Dinsdagochtend rond kwart voor drie hielden agenten een 22-jarige snorfietser aan die slingerend voorbij reed. Hij bleek bijna vier keer de toegestane hoeveelheid te hebben gedronken.