Christelijk Nationaal Vakverbond (CNV)

Informatie: VOOR DE PERS

CNV Horeca is een vakgroep van de CNV BedrijvenBond

12-10-2004

Dolfinarium Harderwijk schrapt 190 banen

Het Dolfinarium in Harderwijk schrapt 190 banen van de driehonderd. Dit heeft CNV Horeca vanmorgen te horen gekregen van de directie. Het merendeel van de werknemers die weg moeten, heeft een tijdelijk contract. Maar ook 52 van de 160 vaste werknemers is de wacht aangezegd.

De werknemers die hun baan verliezen, werken vooral in de horecasector van het Dolfinarium en verlenen assistentie bij en rond shows.

Reden voor deze operatie is dat het Dolfinarium voortaan in de winter sluit en die periode wil gebruiken voor onderhoud en het ontwikkelen van nieuwe shows.

CNV Horeca betreurt zeer dat werknemers hun baan verliezen, maar ziet de ratio van het besluit van de directie wel in. Gedurende de wintermaanden bezoekt slechts 10 procent van het totale aantal bezoekers het Dolfinarium. Het bedrijf lijdt gedurende die tijd forse verliezen.
De bond wil een goed sociaal plan, waarin uitgangspunt is dat werknemers van werk naar werk worden bemiddeld, een schadeloosstelling en dat er geld voor om-, her- en bijscholing komt.

Nadere inlichtingen:

Siward Swart (bestuurder CNV Horeca)
055 - 5264 250
Jan Immerzeel (persvoorlichting)
030 - 6 348 241