Ingezonden persbericht


Rackserver introduceert complete iSCSI SAN-oplossing voor minder dan 6.000 euro

Betaalbaar Storage Area Network voor kleine en middelgrote bedrijven : 'live binnen 15 minuten'

Zoetermeer, 12 oktober 2004 - Rackserver, leverancier van hardwaresystemen voor serverparken en datacenters, introduceert een zeer eenvoudig te installeren en betrouwbare storage-oplossing die speciaal ontwikkeld is voor kleine en middelgrote bedrijven. Rackserver biedt bedrijven met de QuodCelior iStor een volwaardige SAN-oplossing voor minder dan 6.000 euro. Daarbij zijn geen concessies gedaan aan de mogelijkheden en het gebruiksgemak. De oplossing biedt bijvoorbeeld on demand schaalbaarheid tot 8TB, prestaties van 100MB/sec, geavanceerde databescherming en beveiligingstools, zonder dat daarbij software van derde partijen gebruikt moet worden. Met de QuodCelior iStor kunnen nu ook kleine en middelgrote organisaties hun infrastructuur snel en betaalbaar gereedmaken voor snelle datagroei.

"MKB-bedrijven worden tegenwoordig geconfronteerd met vrijwel dezelfde storage-uitdagingen als grote ondernemingen. De hoeveelheid data groeit razendsnel en moet betrouwbaar, efficiënt en betaalbaar opgeslagen worden", zegt Halvard Woei A Sioe, directeur van Rackserver. "Met deze SAN-oplossing op basis van iSCSI-technologie maken we de voordelen van een Storage Area Network ook toegankelijk voor bedrijven die niet beschikken over enorme budgetten en IT-divisies. We bieden niet alleen de beste prijs/prestatieverhouding momenteel in deze specifieke markt, maar onze producten zijn ook zo gebruiks- en beheervriendelijk, dat hiervoor geen kostbare trainingen of consultancyondersteuning nodig zijn."

SAN en iSCSI
Een SAN (Storage Area Network) koppelt de opslagsystemen los van de server- of clientsystemen. De opslagmedia worden via een netwerk met de servers verbonden. Deze aanpak maakt een uniform beheer eenvoudiger. De data die geback-upt moet worden, kan bijvoorbeeld binnen het SAN worden gekopieerd zonder dat de productieservers en het netwerk (LAN) worden belast. Steeds vaker wordt hierbij gebruikgemaakt van iSCSI-technologie waarmee data via het bestaande IP-netwerk zeer snel kan worden verplaatst.

De QuodCelior iStor-series bieden snelle, betrouwbare en schaalbare storage-capaciteit via Gigabit Ethernet. Standaard wordt de SAN-oplossing geleverd met 480GB, maar deze is uitbreidbaar naar 1,2TB. Het SAN is tevens stapelbaar tot 8TB per storage pool. Alle appliances zijn uitgerust met redundante hot-swappable componenten en bieden RAID, CHAP en IPSec-beveiliging, en prestaties van meer dan 100MB/sec. De QuodCelior iStor-series werken naadloos samen met best-of-breed netwerkhardware en back-upoplossingen, wat de uitwisselbaarheid van de oplossing garandeert. De oplossingen zijn door Microsoft gecertificeerd voor Windows 2000/2003 Server en zijn compatibel met Macintosh, op Linux gebaseerde systemen en systemen van Novell en Sun.

Met de meegeleverde SAN Manager-software kunnen beheerders, zonder specifieke training vooraf, binnen een kwartier een SAN installeren. Configuratie, partioning, provisioning en monitoring vinden plaats via een intuïtieve webgebaseerde interface. Bovendien kunnen beheerders eenvoudig zelf volumes aanmaken, prestaties monitoren, e-mail- en SNMP-alerts instellen en beveiligingsinstellingen beheren.

Beschikbaarheid
Rackserver levert op dit moment het QuodCelior iStor-model 4XP dat uitgerust is met vier Parallel ATA harddisks. Tevens is het model 4XS leverbaar. Dat model is uitgevoerd met vier SATA harddisks, 2Gbit NIC's, mirror- en snapshot-mogelijkheden en een pooling-capaciteit tot 7,68 TB. Rackserver heeft van StorageConnections.Net, de producent van de storage-oplossing, het unieke dealerschap voor de Nederlandse markt verkregen.

Rackserver
Rackserver is leverancier van hardware voor serverparken en datacenters. Het bedrijf levert onder andere servers, KVM- en netwerk-switches, servermanagementcards en storage-oplossingen. Rackserver heeft een ervaren sales- en technisch team dat onder andere Built-To-Order-systemen (BTO) samenstelt voor een klantengroep met uiteenlopende wensen en behoeften.

Ingezonden persbericht