Politie Gelderland-Midden

Arnhem Veluwezoom

---

Arnhem, Arnhemmer aangehouden

Publicatiedatum: 12-10-2004

Een 48-jarige Arnhemmer is maandagavond aangehouden. De man wordt er van verdacht te hebben ingebroken in een woning in het Spijkerkwartier.
Bij de politie werd gemeld dat bij de bewuste woning een ruit werd ingegooid. Gewaarschuwde agenten kwamen ter plaatse en zagen in een steeg bij de woning een onbekende man staan, die het direct op een lopen zette. De agenten zetten de achtervolging in en zagen even verderop dat de man op een dak van een schuurtje was gaan liggen. Toen zij hem sommeerden naar beneden te komen, sprong de man in een tegenoverliggende tuin, alwaar hij kon worden aangehouden.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden

026 352 4606

---

Arnhem, winkeldieven aangehouden

Publicatiedatum: 12-10-2004

Twee Arnhemse meisjes (13 en 14 jaar oud) zijn maandagmiddag aangehouden in winkelcentrum Kronenburg in Arnhem. Het duo wordt er van verdacht onder meer cosmetica te hebben gestolen uit twee winkels in het winkelcentrum. Beveiligingspersoneel heeft hen aangehouden en overgedragen aan de politie.
Op het Kleine Oord in Arnhem is diezelfde middag een 21-jarige inwoner van Apeldoorn aangehouden. Hij zou uit een winkel aan de genoemde straat een fles wijn hebben gestolen.
In een winkel aan de Vijzelstraat in Arnhem is maandagmiddag een
21-jarige inwoner van Grave aangehouden. Hij wordt verdacht van de diefstal van een jas.
Een 22-jarige Edenaar en zijn 24-jarige plaatsgenote zijn maandagavond aangehouden in de wijk Presikhaaf in Arnhem. De twee worden verdacht van de diefstal van onder meer cosmetica uit winkels in winkelcentrum Presikhaaf. Gezien was dat het duo vertrok in een auto. Agenten gingen naar hen op zoek en kwamen hen op een gegeven moment tegen. Ze zijn achter de twee aangereden en wisten hen uiteindelijk aan te houden. Bij de aanhouding zou de Edese vrouw de agenten hebben beledigd. Een 51-jarige inwoonster van Arnhem is maandagmiddag aangehouden in een winkel aan de Spijkerlaan in Arnhem. Zij wordt er van verdacht een vest te hebben ontvreemd.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden

026 352 4606

---

Doorwerth e.o., verkeerscontroles

Publicatiedatum: 12-10-2004

In het district Arnhem Veluwezoom is maandag een aantal verkeerscontroles gehouden. Een kort overzicht:
- Doorwerth, Kerklaan, maandag van 07.00 uur tot 11.15 uur, zo'n 250 verkeersdeelnemers gecontroleerd, 7 overtredingen geconstateerd (zesmaal geen helm en eenmaal geen gordel).

- Doorwerth, Van der Molenallee, maandag van 07.00 uur tot 11.15 uur,
8 overtredingen geconstateerd (de meeste voor een te hoge constructiesnelheid).

- Oosterbeek, Utrechtseweg, maandag van 10.00 uur tot 13.00 uur, 750 verkeersdeelnemers gecontroleerd, 47 overtredingen geconstateerd (waarvan 24-maal het niet dragen van de gordel, tweemaal het niet dragen van de helm en viermaal een te hoge constructiesnelheid).
- Heelsum, Bennekomseweg, maandag van 10.15 uur tot 11.45 uur, zo'n
250 verkeersdeelnemers gecontroleerd, 11 overtredingen geconstateerd (zevenmaal geen gordel, driemaal een te hoge constructiesnelheid en eenmaal te hard rijden).

- Renkum, Bennekomseweg, maandag van 07.00 uur tot 10.15 uur, zo'n 100 verkeersdeelnemers gecontroleerd, 12 overtredingen geconstateerd (waarvan tienmaal een te hoge constructiesnelheid).
- Renkum, Telefoonweg, maandag van 12.15 uur tot 14.00 uur, 275 verkeersdeelnemers gecontroleerd, 25 overtredingen geconstateerd (waarvan achtmaal te hard rijden, zevenmaal geen gordel en viermaal geen helm).

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden

026 352 4606

---

Gelderland-Midden


---

Ede; eerste verboden knaller al aangehouden

Publicatiedatum: 12-10-2004

Een 15-jarig jongetje uit Ede is onlangs aangehouden in winkelcentrum Bellestein, omdat hij niet alleen verboden vuurwerk afstak, maar dit ook nog eens veel te vroeg deed. De knallen werden gehoord door een agent die in de omgeving werkte en op onderzoek uitging. Terwijl hij de knaap aansprak, gooide deze vuurwerk van zich af. Omstanders leverden dit alsnog bij de agent in.

De jongen geeft aan het vuurwerk "gekregen" te hebben van een hem onbekende man, die meer vuurwerk te koop aanbiedt. Omdat de jongen geen geld had, is hij niet op de aanbieding van de man in gegaan. Maar het kado gekregen vuurwerk wil hij wel testen. Uitgerekend die test hoort de politieagent. Overigens wil de 15-jarige jongen in zijn verhoor nog wel even gezegd hebben dat je vuurwerk gewoon in België kunt kopen, dus waarom het hier nu verboden is ... Na zijn verhoor is de jongen bij zijn moeder thuis afgeleverd.

voor nadere informatie:
Bureau Communicatie
politie Gelderland-Midden; district West-Veluwe Vallei Harry Munniksma

0318 688 221