BIONAL PHARMA



Gorredijk, 12 oktober 2004

Veel mensen op zoek naar vervangend medicijn Vioxx

Veel mensen met gewrichtsaandoeningen,zoals slijtage en reuma, zijn naar aanleiding van het van de markt halen van de pijnstiller Vioxx op zoek naar een vervangend geneesmiddel wat geen bijwerkingen kent. Vioxx zou namelijk de kans op beroertes en hartaanvallen vergroten.

Volgens de heer Hertzen Hokwerda, apotheker en registration officer bij het farmaceutisch bedrijf BIONAL Pharma B.V. uit Gorredijk, zou een alternatief in de fytotherapie gezocht kunnen worden. Fytotherapie is de officiële term voor plantengeneeskunde, waarbij de geneesmiddelen uitsluitend planten of delen van planten bevatten. 'Atrisin bijvoorbeeld is een plantaardig geneesmiddel voor de behandeling van vele aandoeningen in de gewrichten', zo vertelt de heer Hokwerda. 'Atrisin is een Fyto-NSAID wat wil zeggen dat het dezelfde werking heeft als de reguliere NSAID's, echter zonder bijwerkingen'.
Een ander voordeel van de Fyto-NSAID is dat het in staat is de afbraak van het kraakbeen te remmen, waardoor het lichaam in staat is dit te herstellen. Hierdoor ervaart de patiënt dat de pijn snel minder wordt.

In oktober 2003 is er in Pakistan een klinisch onderzoek naar de werking van Atrisin gedaan. De werkzaamheid bij dagelijks gebruik gedurende 2 maanden werd bevestigd in een Multi-center open klinisch onderzoek bij 65 patiënten. Dit onderzoek werd uitgevoerd door 3 orthopedische chirurgen en 2 huisartsen. Het klinisch onderzoek toont aan dat het plantaardige geneesmiddel zeer effectief is bij de behandeling van gewrichtsproblematiek (slijtage en ontsteking). Er zijn geen cardiovasculaire of maag/darmproblemen opgetreden en er was een algemene verbetering van de gezondheid van de patiënten.


---


----
Noot aan de redactie:
Voor meer informatie of nadere gegevens m.b.t. het onderzoek kunt u contact opnemen met:
BIONAL Pharma B.V.
Mevrouw N. Boersma (manager PR & Communicatie)
Tolhuislaan 11-14
8401 GA GORREDIJK
Telefoonnummer: 0513-469369
E-mail: n.boersma@bional.nl

12 okt 04 15:01