Gemeente Papendrecht

Gevaarlijke bomen langs A15 worden verwijderd

Langs de A15 worden begin decembe r69bomengeveld.Debomenzijneen gevaar voor de veiligheid in de omgeving.

Behalve paden en geluidswallen bevinden zich in de strook tussen rijksweg A15 en de bebouwing van Papendrecht ter hoogte van de wijken Molenvliet, Wilgendonk en Oostpolder ook hoogspanningsmasten. Deze leidingen met een spanning van 150.000 volt en in beheer bij Tennet - zijn essentieel voor de stroomvoorziening in het gebied.

69 bomen in de buurt van de hoogspanningsleidingen vormen nu een direct gevaar. Door het hoge spanningsveld slaat de spanning als de kronen te dicht bij de kabels komen - namelijk over van de leidingen naar de bomen, met kortsluiting als gevolg. Daarom worden op verzoek van Tennet de 69 bomen (66 populieren en 3 elzen) verwijderd. De bomen zijn niet opgenomen op de lijst waardevolle of monumentale bomen van de bomenverordening. Het college van burgemeester en wethouders heeft in haar vergadering van 5 oktober besloten toestemming te verlenen om de 69 bomen te verwijderen. Na voltooiing van de werkzaamheden worden nieuwe (lagere) bomen en heesters geplant. Het ontwerp daarvoor wordt momenteel voorbereid. Met dit herinrichtingsplan wordt het groene karakter van het gebied behouden.

Gratis compost af te halen op gemeentewerf

Van maandag 18 tot en met vrijdag 22 oktober is op de gemeentewerf aan de Willem Dreeslaan gratis compost af te halen. Compost is te gebruiken als grondverbeteraar en om op te hogen. GeĂŻnteresseerden moeten wel zelf een schep en een zak of emmer meebrengen. De openingstijden van de werf zijn van maandag tot en met vrijdag van 9.00 uur tot 12.00 uur en van 13.00 uur tot 16.00 uur. Op zaterdagen is de werf geopend van 13.00 uur tot 15.30 uur. De gemeentewerf is te bereiken via telefoonnummer 078-6418800.

Papfest in Interval

Zaterdag 16 oktober schudt jeugdcentrum Interval op haar fundering vanwege het eerste Papfest Festival. Vanaf 20.30 uur treedt Dinnertime op, om 21.15 uur gevolgd door Phaedra List, om 22.15 uur door Wowbeggar en om 23.30 uur speelt topper Smogus. Kaarten zijn in de voorverkoop te verkrijgen bij Velvet (Dordrecht) en Interval (Papendrecht) voor 5 euro per stuk (op de avond zelf kosten kaarten 7 euro per stuk). De deur gaat zaterdag 16 oktober om 20.00 uur open. Jeugdcentrum Interval is gevestigd aan de Lange Tiendweg 8a in Papendrecht.