VOLVO CARS

Volvo presenteert nieuw concept voor duurzame mobiliteit

Beesd - Volvo Cars presenteert vandaag in Shanghai een opvallend en zeer realistisch prototype: de Volvo 3CC. Met deze concept car definieert Volvo een nieuwe wijze van autogebruik in de toekomst. De auto is een vervolg op de eerder dit jaar getoonde Tandem concept car die door Volvo's denktank in Californië is ontwikkeld.

Vanbuiten ziet de Volvo 3CC er futuristisch uit met zijn gladde torpedovorm, die niettemin onmiskenbaar Volvo is. Onder de motorkap zit een elektrisch aandrijfaggregaat dat de 3CC bijna geruisloos naar een afgeregelde topsnelheid van ruim 135 km/h stuwt en hem in circa 10 seconden van 0 naar 100 km/h laat accelereren. En dat alles zonder emissie.

Met zijn lengte van 3.899 mm, breedte van 1.624 mm en hoogte van 1.321 mm komt de Volvo 3CC qua afmetingen overeen met een klassieke tweepersoons sportauto, maar daarmee houdt elke verdere overeenkomst op. Binnenin wacht een verrassing: een unieke 2+1 configuratie die plaats biedt aan twee volwassenen voorin en één volwassene of twee kinderen achterin. Deze 3-zits configuratie garandeert een goede communicatie tussen de voor- en achterinzittenden, een ongeëvenaard comfort voor de achterpassagier plus een uitstekend zicht rondom voor alle passagiers.

De Volvo 3CC is het geesteskind van de designers, ingenieurs en marketingspecialisten van het Volvo Monitoring & Concept Center (VMCC) in Californië. Hun taak was om een 'toekomstbestendig concept' te realiseren, gericht op duurzame mobiliteit. Een auto die niet alleen zuinig, veelzijdig, comfortabel en veilig is, maar ook volop rijplezier biedt en er goed uitziet. 'Wij willen onze klanten op een positieve manier benaderen, zodat ze in deze auto gezien willen worden. Door een milieubewuste auto aan te bieden die alle zintuigen streelt en plezierig rijdt, willen we een emotionele waarde aan het leven van de mensen toevoegen', zegt Lars Erik Lundin, Vice President & General Manager van de VMCC-denktank.

'We zijn ervan overtuigd dat de Volvo 3CC een deur naar de toekomst opent. We gaan het concept verder ontwikkelen', aldus Lex Kerssemakers, lid van de Raad van Bestuur van Volvo Cars en verantwoordelijk voor Product & Business Strategy.

Volvo Cars ziet de 3CC als een voorbeeld voor de schonere, veilige en efficiënte auto van de toekomst. Zeker nu dicht bevolkte landen als China een sterke groei in mobiliteit doormaken, moet er gezocht worden naar nieuwe vormen. De 3CC neemt siginficant minder ruimte in op de weg dan een gewone auto, zonder in te boeten aan veiligheid.

Volvo gelooft dat de automarkt verandert van 'één auto voor alle doelen' naar'verschillende auto's voor verschillende doeleinden'. Bijvoorbeeld: een SUV voor het gezin in het weekend, en een auto als de 3CC voor het woon-werk verkeer. 'Dit zou de manier waarop wij tegen autobezit aankijken net zo kunnen veranderen als de audio-industrie destijds door de introductie van de Sony Walkman', aldus Dan Werbin, CEO van Volvo Cars in Noord-Amerika.

---

Einde persbericht,