Persberichten regio Brabant-Noord

's-Hertogenbosch 12-10-2004

MAN MET NEPVUURWAPEN AANGEHOUDEN

s-Hertogenbosch- Maandagmiddag kreeg de politie de melding van enkele getuigen dat een man met een vuurwapen zou lopen in de Arena. De agenten troffen op de Sint Janssingel een persoon die voldeed aan het signalement. De 33-jarige Bosschenaar bleek een nepvuurwapen bij zich te dragen en is hierop aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. De Bosschenaar moest afstand doen van het nepvuurwapen en hij kreeg een proces-verbaal.

VROUW MET PEPPERSPRAY AANGEHOUDEN

s-Hertogenbosch- Maandagmiddag is op de Leeghwaterlaan een 33-jarige vrouw uit s-Hertogenbosch aangehouden. Bij controle door beveiligingsmedewerkers van het pand aan de Leeghwaterlaan bleek de vrouw pepperspray bij zich te dragen. De Bossche is overgebracht naar het politiebureau; de pepperspray is inbeslaggenomen.

WINKELDIEVEN AANGEHOUDEN

s-Hertogenbosch- Maandagmiddag zijn in een winkel aan Achter het Stadhuis een man en een vrouw aangehouden voor het plegen van winkeldiefstal. De twee 18-jarige Ossenaren hadden voor 140 euro aan kleding weggenomen. Beiden zijn door de politie overgebracht naar het politiebureau voor verhoor. Later deze avond konden zij, met een proces-verbaal op zak, weer huiswaarts keren.

BEDRIJFSINBRAAK

Rosmalen- In de nacht van maandag op dinsdag is er ingebroken in een bedrijf aan de Graafsebaan. Daders vernielden een ruit en namen een computer en enkele flatscreens weg.

s-Hertogenbosch- In dezelfde nacht is er ingebroken in een pand aan de Buitenpepersdreef. Daders vernielden ook hier een ruit. Het is onbekend of er iets uit het bedrijf is ontvreemd.

WEDEROM TWEE VERDACHTEN STEEKPARTIJ AANGEHOUDEN

Drunen- Deze ochtend is in zijn woning in s-Hertogenbosch een 25-jarige man aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de steekpartij aan de Vennestraat in Drunen op 25 september jl. Gisterochtend werd een 24-jarige verdachte in zijn woning in Drunen aangehouden. Beiden worden verdacht van betrokkenheid bij de openlijke geweldpleging en de bedreigingen, die voorafgingen aan de steekpartij. Hierbij raakte een 20-jarige man uit Drunen levensgevaarlijk gewond. Op 26 en 27 september jl. zijn reeds drie Bosschenaren, 19, 21 en 23 jaar oud, aangehouden op verdenking van betrokkenheid in deze zaak. Het rechercheteam van de politie doet verder onderzoek naar de verdachten.

POLITIE BETRAPT FIETSENDIEVEN OP HETERDAAD

Boxtel- Surveillerende agenten hebben maandagavond op de Stapelen twee jongemannen van 19 en 20 jaar uit Boxtel op heterdaad betrapt toen zij het slot van een fiets aan het verbreken waren. Hierop zijn zij aangehouden en voor nader verhoor overgebracht naar het politiebureau.

RIJDEN ONDER INVLOED

Schijndel-
In de nacht van maandag op dinsdag is op de Papaverstraat een 26-jarige man uit Schaijk aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol. De automobilist kreeg een rijverbod van zes uur en er is proces-verbaal opgemaakt.

OPENSTAANDE BOETES

Veghel-
Maandagavond is op de Kalverstraat een 35-jarige man uit Boekel aangehouden. Surveillerende agenten controleerden de man, waarna bleek dat hij nog voor 285 euro aan boetes had openstaan. Omdat de man deze niet kon betalen, is hij overgebracht naar het politiebureau.

BEDRIJFSINBRAAK

Uden-
In de nacht van maandag op dinsdag is er ingebroken in een bedrijf aan de Meester van Coothstraat. Daders vernielden een ruit. Het is onbekend wat er uit het pand is ontvreemd.

RIJBEWIJS INGEVORDERD

Veghel-
Dinsdagochtend is het rijbewijs ingevorderd van een 20-jarige man uit Sint Oedenrode. De automobilist reed op de Udenseweg 123 km/u terwijl maximaal 50 km/u is toegestaan. Er is proces-verbaal opgemaakt.

CONTROLES FIETSVERLICHTING

Oss- De politie constateerde gisteravond tijdens controles van fietsverlichting op de Leygraaf, Looveltlaan, Grindlaan en Heischeutstraat dat veel fietsers hun verlichting op orde hadden. Slechts twee mensen werden verbaliseerd; een enkeling kwam ervan af met een waarschuwing.

SNELHEIDSCONTROLES

Mill Op de Langenboomseweg in Mill zijn gistermiddag zeven bestuurders van een auto en een van een bromfiets bekeurd voor hoge snelheidsovertredingen. De hoogst gemeten snelheid was 79 km/u, terwijl 50 km/u is toegestaan.

Oeffelt Op de Beugenseweg in Oeffelt is gistermiddag een motorrijder verbaliseerd die 121 km/u reed terwijl 80 km/u is toegestaan.

DRIE AANHOUDINGEN NA BEDREIGING EN VERNIELING

Boxmeer De politie heeft gisteravond in Boxmeer drie mannen van 19, 22 en 32 jaar aangehouden. De 32-jarige man had eerder die avond een 60-jarige inwoner van Boxmeer lastig gevallen en met de dood bedreigd toen hij hem niet binnenliet in zijn woning aan de Winston Churchilllaan. Later die avond keerde de man terug samen met de 19-jarige man en vernielde de ruit van de voordeur van de woning. Hierop werd de 32-jarige man door de politie aangehouden. Tijdens de aanhouding hoorden de agenten glasgerinkel. Er bleken enkele ruiten van de kas nabij de woning te zijn vernield. De 19- en 22-jarige mannen werden daarop later die nacht op de Torenstraat aangehouden op verdenking van deze vernieling.