Politie Limburg-Zuid

3 overvallers aangehouden

Heerlen 12-10-2004 - De politie Limburg Zuid heeft in de nacht van zaterdag 09 op zondag 10 oktober 2004 drie personen in Heerlen op heterdaad aangehouden op verdenking van het plegen van gewelddadige overvallen.

Een team van acht rechercheurs deed de afgelopen drie weken onderzoek naar overvallen van taxichauffeurs. De bende bestelde een taxi naar een adres waarvan de bewoners niets wisten. Wanneer de chauffeur onverrichter zake terugliep naar zijn taxi werd hij door gewapende en gemaskerde mannen overvallen. Onder bedreiging van een vuurwapen werd de chauffeur vervolgens gedwongen geld en/of andere waardevolle goederen af te geven. Ook pleegde deze bende een viertal straatroven.

In de nacht van zaterdag 09 op zondag 10 oktober 2004 kwam het team de bende op het spoor en wist een geplande taxiroof op de Heerlerbaan in Heerlen te verijdelen. De daders vluchtten in eerste instantie, maar konden na een korte achtervolging op de Elbereveldstraat in Kerkrade worden aangehouden. In een tas die zij in de struiken hadden weggegooid, trof de politie een vuurwapen en bivakmutsen aan.

Het gaat hier om drie inwoners van Heerlen, een van 20 en twee van 25 jaar. Zij zijn ingesloten en worden woensdag 13 oktober 2004 aan de officier van justitie in Maastricht voorgeleid. Bij huiszoekingen in Heerlen en Maastricht heeft de politie goederen aangetroffen die tijdens de overvallen werden buitgemaakt. Het onderzoeksteam verwacht nog meerdere aanhoudingen te verrichten.