Dienstenbond CNV

Principeakkoord Sociaal Plan Springer
12-10-2004

Op 4 oktober 2004 hebben wij (FNV KIEM, De Unie en CNV Dienstenbond) een principeakkoord bereikt over het Sociaal Plan Springer, dat de personele gevolgen van de aankomende reorganisatie bij afdelingen ICT, Finance, Customer Service en Productie zal opvangen. De eindversie van dit sociaal plan is momenteel in de maak en zult u zo spoedig mogelijk via uw werkgever aangereikt krijgen. Hieronder zullen wij inzoomen op de belangrijkste punten van het bereikte resultaat.

Bemiddeling van werk naar werk:
Het streven is erop gericht om boventallige werknemers van werk naar werk te bemiddelen. De boventallig verklaarde werknemer heeft de mogelijkheid om direct volgend op het moment van boventalligheid in dienst te treden bij een "bemiddelingsbureau" voor de duur van twee jaar met behoud van alle arbeidsvoorwaardelijke rechten (inclusief pensioenrechten). De werknemer ontvangt hierbij gedurende die twee jaar professionele ondersteuning van dat bureau in het verwerven van een nieuwe (vaste) dienstbetrekking. In dit verband hebben (ex-) boventallig verklaarde werknemers die reeds zijn overgegaan naar dat bemiddelingsbureau voorrang op interne (niet-boventallig verklaarde) kandidaten in geval van passende functies. Een en ander gaat conform de gelden procedure Interne Sollicitaties.

Schadeloosstelling:
De boventallig verklaarde werknemers kunnen, in plaats van in dienst treden bij het bewuste bemiddelingsbureau, kiezen voor een éénmalig schadeloosstellingbedrag dat overeenkomt met de zogenaamde "neutrale kantonrechterformule". Dit betekent dat:

* Men één maandsalaris vermeerderd met vakantietoeslag zal ontvangen voor ieder dienstjaar dat hij heeft gewerkt tot zijn 40ste leeftijd;

* Men een anderhalf maandsalaris vermeerderd met vakantietoeslag zal ontvangen voor ieder dienstjaar gelegen tussen de 40ste leeftijd en de 50ste leeftijd;

* Men twee maanden vermeerderd met vakantietoeslag zal ontvangen voor ieder dienstjaar na de 50ste leeftijd.

Vrijwillig vertrek / plaatsmaakregeling:
Indien een werknemer die niet boventallig is verklaard vrijwillig het dienstverband met Springer beëindigt en daarmee plaatsmaakt voor een boventallig verklaarde werknemer uit dezelfde organisatorische eenheid kan de vertrekkende werknemer aanspraak maken op een vergoeding ter hoogte van de helft van de neutrale kantonrechterformule met een maximum van 6 maandsalarissen.

Vakantierechten:
Niet genoten vakantiedagen worden bij beëindiging van de arbeidsovereenkomst uitbetaald.

Opleidingskosten:
Eventuele (resterende) schulden in verband met opleidingskosten worden kwijtgescholden bij beëindiging van het arbeidscontract in het kader van hier bedoelde reorganisatie.

Op 19 oktober as. om 14:00 uur tot 16:00 uur houden wij (vakorganisaties en de ondernemingsraad) een bijeenkomst voor leden en personeel om u uitgebreid te informeren over alle punten van het bereikte resultaat en uw vragen daaromtrent te beantwoorden.

Hierbij treft u ook een stemformulier aan. U kunt dit aan ons retourneren tot uiterlijk 21 oktober as.

Bij vragen of opmerkingen kunt u contact opnemen met bestuurder Ahmed Kansouh op telefoonnummer (010)2651111 of per e-mail a.kansouh@cnvdibo.nl