Gemeente Mook & Middelaar


Spacer

Ter Sprake week 42 2004

Gemeentelijke informatie

Verdere uitwerking van de kadernota Saneringsplan Gemeenteraad kiest locaties voor toekomstige woningbouw

De commissie Grondgebied zal deze week aan de gemeenteraad advies uitbrengen over de locaties in de gemeente Mook en Middelaar die voor woningbouw in aanmerking komen. In de kadernota Saneringplan 2005 - 2008, die de gemeenteraad in juli 2004 heeft vastgesteld, is bepaald dat de gemeente Mook en Middelaar voorrang moet geven aan bouwen op gemeentegronden. Op deze wijze kan de financiële positie van de gemeente verbeterd worden. Het college van burgemeester en wethouders stelt voor het gebied ten noorden van de Ringbaan in Molenhoek als duidelijke voorkeurslocatie voor woningbouw verder te onderzoeken op de haalbaarheid en daarvoor financiële middelen beschikbaar te stellen. Tijdens de begrotingsvergadering op 11 november a.s. maakt de gemeenteraad een keuze in de toekomstige bouwlocaties.

Het college van burgemeester en wethouders heeft de raad een lijst voorgelegd met 15 potentiële locaties die geheel en gedeeltelijk in eigendom zijn van de gemeente Mook en Middelaar. Een aantal van deze locaties kan geen wezenlijke bijdrage leveren aan een vergroting van de gemeentelijke inkomsten. Dit heeft te maken met geringe omvang van de locaties, de versnipperde eigendomssituatie of belemmeringen voor woningbouw, die niet of moeilijk weg te nemen zijn.

Wezenlijke bijdrage
Zoals ook al in de Kadernota wordt geconcludeerd, kunnen van de genoemde locaties eigenlijk alleen de locaties Ringbaan Noord tussen Molenhoek en Malden, de volkstuinen tussen Rijksweg en de Maas en het sportcomplex Middelaar aan de Heikantseweg een wezenlijke bijdrage leveren aan de oplossing van de financiële problemen. Daarbij is echter alleen naar de beschikbare oppervlakte gekeken en nog niet welke belemmeringen een rol spelen. Onderzoek naar de haalbaarheid moet hierover duidelijkheid geven. Enkele andere locaties, zoals het centrumplan Mook en het gebied Rijksweg-Middelweg zijn overigens al in voorbereiding, maar hiervoor geldt dat zij hooguit aanvullend van belang kunnen zijn.

Voorkeur
Van de drie overblijvende locaties gaat de voorkeur van burgemeester en wethouders uitdrukkelijk uit naar de locatie Ringbaan Noord. Dit gebied met verreweg het grootste aaneengesloten oppervlak gemeentegrond maakt ook een groter aantal woningen mogelijk. Bovendien is de locatie bij uitstek geschikt om te bouwen in het dure segment, gezien de nabijheid van de stad én van natuur en recreatie. Bovendien maakt de omvang van dit plangebied het ook eenvoudiger kosten te compenseren, die eventeel gemaakt moeten worden om belemmeringen op te heffen. Bij de beide andere percelen ligt dit moeilijker, terwijl voor een groot deel van het sportcomplex in Middelaar geldt dat daar in elk geval een harde belemmering aanwezig is in de vorm van de beleidslijn Ruimte voor de rivier, die bebouwing op dit moment absoluut niet toelaat.

KLEDING INZAMELINGSACTIE op 21 oktober a.s.
Vier maal per jaar wordt in de gehele gemeente Mook en Middelaar kleding en textiel ingezameld. Op 21 oktober a.s. wordt er weer een kledinginzamelingsactie gehouden. Medewerkers van Aktie68 bezorgen vóór de dag van inzameling plastic zakken huis aan huis. U kunt deze zak op donderdag 21 oktober vanaf 8.00 uur 's morgens goed zichtbaar aan de kant van de weg zetten. Daarnaast wordt u geattendeerd op de mogelijkheid om oude kleding en schoeisel gratis bij de Milieustraat aan de Veldweg 1 te Mook aan te bieden.

b&Weetjes

Het college van burgemeester en wethouders heeft op 28 september j.l. vergaderd. Onder andere is besloten

...in te stemmen met een aanvulling op overeenkomst voor inzameling van wit- en bruingoed.

...de berm aan de Oude Bovensteweg te schonen en frequenter te maaien.

...attentieborden aan de Lindenlaan en Bovensteweg te plaatsen met de tekst spoorwegovergang Bovensteweg afgesloten voor voertuigen langer dan 6 meter.

Vanaf 1 januari 2005 geldt ook voor jou de identificatieplicht.

Vanaf 1 januari 2005 moet iedereen vanaf 14 jaar zich kunnen identificeren. En dus op verzoek een geldig identiteitsbewijs kunnen tonen. Dit is belangrijk om de criminaliteit terug te dringen en Nederland veiliger te maken.
Alleen identiteitskaart, paspoort, rijbewijs en vreemdelingendocument zijn geldige identiteitsbewijzen. Je buskaart, videotheekpas of brommerbewijs zijn dus niet geldig. En het is niet genoeg om alleen een identiteitsbewijs thuis te hebben. Je moet het ook altijd bij je hebben. Anders loop je het risico op een forse boete.

Heb je behalve de Nederlandse ook een andere nationaliteit? Dan moet je toch een geldig Nederlands identiteitsbewijs bij je dragen. Want een identiteitsbewijs van een ander land is niet genoeg.

Een Nederlands identiteitsbewijs regel je bij je gemeente. Ben je nog geen 18, dan vraag je bij de gemeente waar je staat ingeschreven een paspoort of identiteitskaart aan. De behandeling van je aanvraag duurt één tot twee weken.

Het paspoort is geldig in de hele wereld.

- Vraag je een paspoort aan maar ben je nog geen 18? Dan moeten allebei je ouders (of je voogd) toestemming geven. Hoe dit in zijn werk gaat lees je op www.nederlandveilig.nl of vraag je bij je gemeente.

- Een paspoort kost in 2004 37.95
De identiteitskaart is in Nederland en bijna alle landen van Europa geldig.

- Een identiteitskaart vraag je zelfstandig aan.
- Hij heeft een creditcardformaat. Handig in je portemonnee.
- Een identiteitskaart kost in 2004 30.55

Meer informatie?
Over identiteitsbewijzen: neem contact op met je gemeente. Over de identificatieplicht: www.nederlandveilig.nl of Postbus 51 Infolijn: 0800-8051 (gratis).

Kom snel langs. De nieuwe identificatieplicht gaat op 1 januari 2005 in. Heb je nog geen eigen identiteitsbewijs? Ga dan zo snel mogelijk naar je gemeente en vraag het direct aan.

Benoeming lid gemeenteraad
De voorzitter van het centraal stembureau voor de verkiezing van leden van de gemeenteraad van Mook en Middelaar maakt ingevolge artikel W 7 van de Kieswet bekend, dat zijn besluit van 10 september 2004, waarbij de heer S. Prins, geboren te Haskerland op 23 juni 1934, benoemd is verklaard tot lid van de gemeenteraad wegens ontslagname van mevrouw S. De Vito - van den Bouwhuijsen, ter gemeentesecretarie voor een ieder ter inzage is gelegd.

Wandelbox Maasduinen

Sinds enkele dagen is bij de VVVs in Noord-Limburg een verzamelband verkrijgbaar voor diverse wandelroutes in de regio Maasduinen, de zogeheten wandelbox.

Dit handige opbergsysteem is stapsgewijs te vullen met wandelroutes uit het gebied. In totaal kunnen er zon 16 folders in de box worden bewaard. Tijdens de wandeling neemt men alleen de route(s) mee, die men op dat moment nodig heeft.

De regio-VVV Noord- en Midden-Limburg heeft in augustus jl. de eerste 6 folders voor de wandelbox uitgebracht voor de gemeenten Beesel, Venlo en Mook en Middelaar. In onze gemeente betreft dat de routes Twee Schansen en Mookerheide/Sint Jansberg.

Het Limburgs Landschap, dat ook betrokken is bij dit initiatief, heeft voor de gemeenten Bergen en Arcen en Velden 5 eigen folders uitgegeven. Later dit jaar brengt de regio-VVV nog meer wandelfolders op de markt, waaronder in de gemeente Gennep.

T.z.t. bestaat de mogelijkheid de wandelbox met alle routes in één keer aan te schaffen. De wandelbox en de folders zijn ook los verkrijgbaar. Voor de box betaalt u 3 en de folders kosten 1,50 per stuk.

Waarover praten wij
Raads- en commissievergaderingen vinden plaats in de raadzaal van het gemeentehuis. Belangstellenden zijn van harte welkom en hebben spreekrecht. Tijdens raadsvergaderingen kan het publiek reageren op de voorstellen, indien zij dit tenminste 48 uur eerder bij de griffier hebben gemeld. Bij raadsvergaderingen kan het publiek aan het begin van de verga deringreagerenopvoorstellen.Bijcommissievergaderingen gebeurt dit tijdens de behandeling van het voorstel.

Commissie Samenleving
Dinsdag 12 oktober 2004, 19.30 uur

- Indicatie financiële consequenties op termijn inzake autonome taken.

- Begroting 2005-2008

Commissie Grondgebied
Woensdag 13 oktober 2004, 19.30 uur

- Indicatie financiële consequenties op termijn inzake autonome taken.

- Begroting 2005-2008

- Keuze woningbouwlocaties gemeentegronden (uitwerking hoofdstuk 6 Kadernota)

- Aanpak ruimtelijke ontwikkeling locatie Rijksweg-Middelweg (eventueel)

Commissie Begroting en Rekening
Donderdag 14 oktober 2004, 19.30 uur

- Indicatie financiële consequenties op termijn inzake autonome taken.

- Begroting 2005-2008

Raadsvergadering
Donderdag 21 oktober 2004, 19.30 uur

Donderdag 11 november 2004, 17.00 uur (begrotingsvergadering)

Openbare bekendmakingen

BOUWEN
Verleende bouwvergunningen
Bouwadres
Omschrijving Verzonden

Mook:
Kerkstraat 39 uitbreiden woonhuis
8 oktober 2004
Bisseltsebaan 14 verbouw woning/bijgebouw 8 oktober 2004

Middelaar:
Kopseweg 13 oprichten bijgebouw 8 oktober 2004

Plasmolen:
Muldershofweg 7 verbouw/uitbreiden woning/ horecagelegenheid 8 oktober 2004
Inzageperiode: met ingang van verzenddatum
Reactiemogelijkheden:

- bezwaarschrift aan burgemeester en wethouders binnen zes weken na verzenddatum

- voorlopige voorziening bij Rechtbank Roermond, Postbus 950, 6040 AZ Roermond, na indiening van bezwaarschrift bij het gemeentebestuur. Nadere informatie: afd. Grondgebied, VROM, tel. 024 69 69 147.

Aanvraag bouwvergunningen
Bouwadres Omschrijving

Molenhoek:
Dominicanessenstraat 12 bouwen woonhuis
Chopinstraat 18
uitbreiden woonhuis
Franciscanessenstraat 17, 18, 19 en 20 bouwen 4 vrijstaande woonhuizen

Plasmolen:
Rijksweg 176
uitbreiden woonhuis
Schildersweg 29
plaatsen carport

Mook:
St. Antoniusstraat 7
wijzigen voorgevel

Aanvraag sloopvergunning
Sloopadres
Middelaar:
Kerkpad 1
slopen kippenschuur
Nadere informatie: Afd. Grondgebied, VROM, tel. 024 69 69 147.

KAPPEN
Verleende kapvergunning
Perceel
Omschrijving Herplantplicht Mook
Kon. Julianstraat 11 1 spar

1 boom vd 2e grootte

Middelaar
Voordijk 1
esdoorn nvt
Inzage: 12 oktober 2004 t/m 23 november 2004
Reactiemogelijkheden:

· bezwaarschrift aan burgemeester en wethouders tijdens inzage periode

· voorlopige voorziening na indiening van bezwaarschrift bij Rechtbank Arrondissement Roermond, Postbus 950, 6050 AZ Roermond Nadere informatie: Afd. Grondgebied, bureau Openbare Werken, tel. 024-6969157.

WET MILIEUBEHEER

Ter inzagelegging ontwerp intrekkingsbeschikking. Burgemeester en wethouders van de gemeente Mook en Middelaar maken, ingevolge artikel 3:30 van de Algemene wet bestuursrecht, bekend dat zij een beschikking willen nemen op het verzoek van P.L. ten Haaf, Eindweg 15 te Middelaar, om


- intrekking van de milieuvergunning ten behoeve van een varkens- en rundveehouderij, gelegen aan de Eindweg 15 te Middelaar.

De reden van intrekking is bedrijfsbeëindiging op voornoemde locatie.

Het belang van de bescherming van het milieu verzet zich niet tegen intrekking van de vergunning.
Inzageperiode: De ontwerp-beschikking met bijgaande stukken ligt met ingang van woensdag 13 oktober 2004 gedurende twee weken (t/m 26 oktober 2004) voor een ieder gedurende de openingstijden ter inzage aan de publieksbalie van het gemeentehuis.
Reactiemogelijkheden: Degene wiens belang rechtstreeks bij dit besluit is betrokken kan gedurende een termijn van twee weken, ingaande 13 oktober 2004 (t/m 26 oktober 2004) schriftelijke of mondelinge bedenkingen tegen het besluit indienen bij het college van Burgemeester en Wethouders van Mook en Middelaar. Alleen degenen die bedenkingen hebben ingebracht kunnen later beroep instellen bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State. Nadere informatie: afd. Grondgebied, bureau VROM, tel. 024-696915

PROVINCIE LIMBURG
Partiële Herziening III van de stimuleringsplannen Natuur, Bos en Landschap

Besluit
Gedeputeerde Staten van Limburg maken bekend, dat zij bij besluit van 21 september 2004 de Partiële Herziening III van de stimuleringsplannen Natuur, Bos en Landschap hebben vastgesteld. De stimuleringsplannen dienen als Natuurgebieds-, Landschapsgebieds-, en Beheersgebiedsplan in het kader van de Subsidieregeling Natuurbeheer 2000 (SN) en de Subsidieregeling Agrarisch Natuurbeheer (SAN). Het merendeel van de doorgevoerde wijzigingen hebben ten doel agrarisch of particulier natuurbeheer beter mogelijk te maken.

Naar aanleiding van ingediende bedenkingen en adviezen zijn ten opzichte van het ontwerpplan een aantal wijzigingen aangebracht. De belangrijkste wijziging betreft het voorlopig niet in het plan opnemen van de Foerageergebieden ganzen en smienten. Dit zal in een later stadium gebeuren.

Terinzagelegging
Partiële Herziening III ligt van 4 oktober 2004 tot 15 november 2004 ter inzage in:
Alle gemeentehuizen binnen de provincie Limburg tijdens kantooruren; In het kantoor van het Waterschap Roer en Overmaas in Sittard en het Waterschap Peel en Maasvallei in Venlo tijdens kantooruren; In het kantoor van de Dienst Landelijk Gebied in Roermond, tijdens kantooruren;
In de bibliotheek van het Gouvernement te Maastricht op werkdagen van 8.3012.00 en van 13.0016.30 uur.

Beroep
Tot 15 november 2004 kunnen belanghebbenden die zich niet met de inhoud van dit besluit kunnen verenigen, tegen betaling van de verschuldigde griffierechten, een met redenen omkleed beroepschrift indienen bij de Arrondissementsrechtbank Maastricht, sector Bestuursrecht, Postbus 1988, 6201 BZ Maastricht. Berichttype Inforubriek Ter Sprake