VVD



Nieuws

11 okt 2004 - Liberalen starten permanente jongerencampagne

VVD Tweede Kamerfractie legt prioriteit bij jongeren

Commissie Liberale Jongeren neemt voortouw in permanente campagne

Afgelopen maand hebben de Jongeren Organisatie Vrijheid en Democratie (JOVD), de Volkspartij voor Vrijheid en Democratie (VVD) en Laetitia Griffith (namens de VVD Tweede Kamerfractie) afspraken gemaakt voor het opzetten van een permanente campagne gericht op jongeren.

Het doel van de campagne is om jongeren op originele wijze aan te zetten tot politieke oriëntatie. Een grotere toegankelijkheid en zichtbaarheid van VVD politici moet jongeren zich snel thuis laten voelen in de brede liberale stroming. De Commissie Liberale Jongeren (CLJ) gaat een coördinerende rol spelen.

De JOVD, VVD en de VVD Tweede Kamerfractie gaan samen proberen om meer jongeren bij de liberale politiek te betrekken. In het 'Actieplan: Jongeren & de VVD' staat een aantal heldere ideeën over hoe zij dit doel willen gaan bereiken. Tot nu toe voerden de JOVD en VVD ook volop campagne gericht op jongeren. Voor groot succes zijn politici en hun inbreng echter onmisbaar en daarvoor zijn de gemaakte afspraken met de Tweede Kamerfractie erg belangrijk.

De permanente campagne moet nog meer jongeren uitdagen om kennis te maken met de liberale politiek. Uit ervaring blijkt dat velen zich na een eerste kennismaking thuis voelen binnen de brede liberale stroming die zowel de JOVD als VVD vertegenwoordigden.

De CLJ, de commissie van de jongerenfunctionarissen van de besturen van Kamercentrales (met dubbellidmaatschap JOVD/VVD), zal de campagneactiviteiten coördineren. Zij zal van start gaan met het samenstellen van een jaaragenda vol spetterende activiteiten waar liberalen niet mogen ontbreken. Laetitia Griffith zal aan de zijde van de Tweede Kamerfractie zorgen voor een grote betrokkenheid en beschikbaarheid van Tweede Kamerleden.