VVD



12 okt 2004 - VVD wil garantiefonds ten koste van subsidieregelingen

De VVD wil fors snoeien in het aantal subsidieregelingen van het ministerie van Economische Zaken. Dit bepleit Charlie Aptroot vandaag tijdens de behandeling van de EZ-begroting in de Tweede Kamer.

Aptroot vindt onder meer dat de regelingen die investeren in het buitenland bevorderen beëindigd moeten worden. "Het is volstrekt onbegrijpelijk dat de Nederlandse overheid bedrijven subsidieert die zelf besluiten om bijvoorbeeld gebruik te maken van goedkope arbeid in het buitenland" zegt Aptroot. Daarnaast wil hij dat de regelingen van EZ beter toegankelijk worden voor het Midden- en Kleinbedrijf en dat de administratieve lasten die eraan verbonden zijn gering zijn.

De VVD wil het geld dat vrijkomt door het verdwijnen van de subsidieregelingen gebruiken voor een garantiefonds voor risicodragend kapitaal voor ondernemers in het Midden- en Kleinbedrijf. Het is voor deze bedrijven vaak moeilijk om risicodragend kapitaal aan te trekken, waardoor de economische groei van deze sector belemmerd wordt. Aptroot wil dat het ministerie van EZ een garantiefonds opzet om een groei van deze bedrijven te stimuleren.

14 oktober 2004