Ingezonden persbericht


P E R S B E R I C H T

Wildseizoen weer van start

CULINAIRE VERWENNERIJ IN HERFST EN WINTER

ACHTERHOEK Maandag 11 oktober is het wildseizoen voor de Achterhoekse restaurants weer van start gegaan. Bij Hotel De Roode Leeuw in Terborg werd het startsein voor de jaarlijkse culinaire actie gegeven. Vanaf vandaag worden in 29 Achterhoekse restaurants wildgerechten geserveerd. Een activiteit die al jaren een groot succes is. Want ieder najaar reizen vele duizenden landgenoten en Belgen naar onze streek af. Niet alleen voor een wildlunch of diner, maar zeker ook voor een bijzonder arrangement. Tot en met eind december serveren de (hotel)restaurants die heerlijke wildgerechten. Begeleid door een uniform aanbevolen wildwijn: de Lindenhof 2002 Shiraz uit Zuid-Afrika. Het is nu al voor het vierentwintigste(!) jaar, dat de restaurants en het Achterhoeks Bureau voor Toerisme gezamenlijk publiciteit zoeken voor de promotie van deze seizoensspecialiteit. Wild eten in de Achterhoek is inmiddels bij menig culinair liefhebber een begrip geworden.

Wat kunt u aan wildgerechten verwachten?

Immer staat culinair genieten voorop. Wat dacht u van een terrine van roodpootpatrijs, pistachenoten en cantharellen, eendenfilet met vijgensaus op hete bliksem of reefilet met groene linzen en een sabayon van bruin bier. Of eendenborst met zwarte bessensaus en rode kooltaart, een rouleau van wildzwijnsham met gekonfijte sjalot of wildzwijnshaas, stamppot van snijbonen en bloedworst? Uiteraard wordt ook de gewone hazenpeper en een fazant met zuurkool geserveerd. Ieder restaurant heeft zijn eigen specialiteiten; slechts één punt is uniform: de door alle restau­rants gezamenlijk gekozen wildwijn.

Wildwijn

Dit jaar kozen de Achterhoekse wildrestaurants tijdens een blinde proeverij voor de Lindenhof 2002 Shiraz uit Paarl in Zuid-Afrika, geleverd door de Zutphense Wijnhandel Schaapveld. Een wijn met een donkerrode kleur en een expressieve geur van fruitige nuances van bessen, bramen en nieuw eikenhout. Met een volle, ronde smaak van kruidigheid en zachtheid en een lange, aanhoudende afdronk. Heerlijk bij smaakvolle gerechten zoals wildgerechten met krachtige sauzen. De Lindenhof Shiraz wordt gemaakt door Altus Le Roux van de verenigde wijnboeren van Paarl, een belangrijk Zuid-Afrikaans wijncentrum. Altus is een beroemde wijnmaker; in 2001 werd hij tijdens de International Wine and Spirits Competition uitgeroepen tot Winemaker of the Year. In datzelfde jaar werd zijn Shiraz van de oogst 1998 uitgeroepen tot s werelds beste Shiraz. De Lindenhof 2002 staat dit najaar bij alle Achterhoekse wildrestaurants voor hetzelfde bedrag (¬ 24,50) op de kaart.

Arrangementen

Veel hotels hebben al dan niet in samenwerking met restaurants een- of meerdaagse arrangementen uitgebracht. De arrangementen variëren van gratis overnachten na het diner tot Hap-stappen (hapjes en drankjes in verschillende horecagelegenheden) of een combinatie van vier- en zesgangendiners met een of meer overnachtingen in een luxe hotelkamer. Maar er zijn ook interessante dagtochten met een wandeltocht onder leiding van een boswachter, een sagensafari of kasteelbezoek in combinatie met een lunch of diner.

Gratis brochure

Alle informatie over Wild eten in de Achterhoek is vermeld in de gratis wildbrochure. Deze is verkrijgbaar bij de grotere VVV s in ons land en bij het Achterhoeks Bureau voor Toerisme, Postbus 4106, 7200 BC ZUTPHEN, tel. (0900) 26 92 888, www.wildetenindeachterhoek.nl