Dienstenbond CNV

Uitnodiging Ledenvergadering Sociaal Plan VBA
12-10-2004

In de vorig nieuwsbrief heeft u kunnen lezen over het gesprek dat bonden met de directie heeft gehad over de reorganisatie en de afspraken die daarin zijn gemaakt.

Daarin heeft u ook kunnen lezen wat de uitgangspunten zijn van een Sociaal Plan. Voor de volledigheid zetten wij die nog even op een rijtje:

1. Bemiddeling van werk naar werk.

2. Geen gedwongen ontslagen.

3. De werkgever heeft een inspanningsverplichting.
4. De medewerker dient mee te werken.

5. Een Sociaal Plan is geen "zak met geld voor goudhaantjes".
6. Aanvullingsregelingen van salaris bij in- danwel externe herplaatsing.

7. Medewerkers die vrijwillig vertrekken kunnen een vertrekpremie krijgen.

Op basis van deze uitgangspunten zullen wij de onderhandelingen ingaan.

In de vorige ledenvergadering hebben wij met u afgesproken dat er nog een ledenvergadering zal zijn waar wij deze uitgangspunten zullen toelichten voordat we over het Sociaal Plan gaan onderhandelen met directie. Die onderhandelingen staan gepland op 15 oktober en 26 oktober aanstaande.

In de ledenvergadering kunt u ook vragen stellen over onder andere de uitkomsten van het externe onderzoek dat door bureau Basis & Beleid is uitgevoerd over het nut en de noodzaak van de reorganisatie. Bij de bijeenkomst in de ochtend is ook de onderzoeker van Basis & Beleid aanwezig om vragen te beantwoorden.

De ledenvergadering is op:

donderdag 14 oktober 2004 om 11.30 uur in de AB Distributie Bloemen en om 19.30 uur in de kantine 10.80 vloer

Let op! Deze ledenvergadering is alleen bedoeld voor leden. Niet-leden kunnen deze bijeenkomst alleen bijwonen als zij ter plekke lid worden!

Van tevoren lid worden kan ook, samen zijn we sterker! Ook uw ongeorganiseerde collega gaat deze reorganisatie aan. Maak hem of haar lid!

Met vragen over deze nieuwsflits kunt u contact opnemen met bestuurder, Fedde Monsma. Telefoon (023)5670615 of e-mail f.monsma@cnvdibo.nl