Dienstenbond CNV

Ledenvergaderingen SNV besproken
12-10-2004

Dinsdag 28 september en woensdag 29 september zijn twee ledenvergaderingen gehouden voor de leden over het concept Sociaal Plan. Afgelopen woensdag heeft de CNV DienstenBond de uitkomsten van die ledenvergadering met SNV besproken.

Halverwege september heeft de CNV Dienstenbond het concept Sociaal Plan naar de leden toegezonden. Het concept is het gevolg van eerdere onderhandelingen met SNV. Ten opzichte van de eerste versie zijn een aantal goede verbeteringen in het Sociaal Plan doorgevoerd. Op een aantal punten moet naar onze mening het Sociaal Plan nog aanzienlijk verbeterd worden. Tijdens de gehouden ledenvergaderingen om het concept te bespreken kwam duidelijk naar voren dat ook de leden het niveau van het Sociaal Plan nog onvoldoende vinden. De kosten voor een nog hogere winst bij SNV komen met dit concept Sociaal Plan nog teveel op rekening van de werknemers.

Tijdens het laatste overleg van 6 oktober met SNV heeft de CNV Dienstenbond de punten die uit de ledenvergadering naar voren zijn gekomen met SNV besproken. SNV zal, naar aanleiding van onze opmerkingen, komende week met een aangepast voorstel komen waarover op 14 oktober met ons gesproken zal worden.

In de onlangs verzonden mail aan alle werknemers werd gemeld dat het overleg van afgelopen woensdag een eindgesprek zou zijn. Tijdens de ledenvergadering is stilgestaan bij de suggestie die is gewekt dat de vakbonden de oorzaak zouden zijn van eventuele vertraging. Dit is echter niet het geval. Door de lange weigering van SNV om te onderhandelen en andere vertraging bij SNV zijn wij nu pas aan de laatste rondes toe. De ledenvergadering heeft zich dan ook duidelijk uitgesproken dat een goede regeling gaat boven het overhaast afmaken van de onderhandelingen.

Mocht u nog vragen of informatie hebben, dan kunt u contact opnemen met bestuurder Harrie de Vaan. U kunt hem bereiken op het telefoonnummer (010)2651111 of per e-mail op het adres h.devaan@cnvdibo.nl

De reorganisatie is inmiddels gestart. Het hele traject zal een aantal maanden gaan duren en veel van u vragen. Ook dan zullen wij onze leden bijstaan met (collectief) advies en juridische ondersteuning. Een goede vertegenwoordiging van de vakbond is ook in uw belang.