Dienstenbond CNV

Persbericht - CNV Dienstenbond zet C1000 voor het blok 12-10-2004

CNV Dienstenbond heeft Schuitema NV opgeroepen te stoppen met 23-jarigen en ouder uit C1000-filiaalbedrijven te vervangen door jongeren. Vandaag loopt een ultimatum af. Als dit niet gebeurt, zullen wij de winkels ingaan en medewerkers en vooral ook klanten informeren, aldus de verontwaardigde CNV Dienstenbondbestuurder Neoletta Poelgeest. Zij sluit verdere actie niet uit.

C1000 filialen zijn stelselmatig bezig medewerkers boven de 23 jaar eruit te werken. Boven de 23 staat gelijk met té oud en té duur. Aan de andere kant worden 16-jarigen in dienst genomen. Poelgeest: Wat hier gebeurt , is pure leeftijdsdiscriminatie. C1000 doet naar buiten toe net alsof het vrijwillig is, maar binnenshuis houden de mensen voor dat ze geen keus hebben. Het personeel wordt enorm onder druk gezet om in te stemmen met een vertrekregeling. Als mensen dan vervolgens niet meewerken, wordt de druk nog eens opgevoerd. Medewerkers krijgen belachelijke brieven thuis; er wordt al een officiële waarschuwing uitgedeeld als ze een pak beschuit over het hoofd hebben gezien. Bij drie waarschuwingen is het exit. De sfeer is momenteel totaal verpest. De medewerkers gaan met angst naar hun werk. Zo kan het niet langer. Hier moet paal en perk aan gesteld worden.

Ook door andere zaken is er sprake van een naargeestige sfeer, vervolgt de CNV Dienstenbondbestuurder. De C1000-medewerkers is bijvoorbeeld verteld dat zij geen contact met de pers mogen zoeken. Zelfs advies inwinnen over hun situatie wordt tegengaan. Leidinggevenden hebben gezegd dat de eerste die de bond inschakelt, kan vertrekken.

C1000 filiaalbedrijf (Schuitema winkelbedrijf) is eigendom van Schuitema NV.
Schuitema exploiteert 85 filialen in Nederland. De overige vestigingen zijn van eigen ondernemers. Bestuurder Poelgeest: Het vreemde is dat zij wel een winstgevende onderneming kunnen runnen met 23+ers.

Hoofddorp, 8 oktober 2004

Voor nadere informatie:
Neoletta Poelgeest (bestuurder): (06)20471876
Lilly van Geest (persvoorlichter): (06)10884141