Dienstenbond CNV

Uitvoering reorganisatie Laurus
12-10-2004

Deze week is spoedoverleg gevoerd met de directie van Laurus, daar veel werknemers met grote regelmaat onze kantoren bellen met vragen over de reorganisatie en de gevolgen.

Zoals u weet is er een aangepast Sociaal Plan Laurus Totaal (SPLT), dat volledig van toepassing is op deze reorganisatie. Per winkelformule is de aanpak van de reorganisatie wel verschillend, maar het SPLT is voor iedereen hetzelfde.

Laurus heeft met name bij Konmar slecht gecommuniceerd. Naast testen die werknemers moesten ondergaan om te bezien of zij geschikt waren voor nieuwe functies, zijn tegelijkertijd werknemers gevraagd testen te maken ten aanzien van toekomstige mogelijkheden. De communicatie van beide testen liep door elkaar heen en dat was op zijn zachtst gezegd gewoon zeer onhandig.

Laurus heeft dat opgepakt en men zal die onduidelijkheid gaan wegnemen. Heeft u ook na deze week nog steeds klachten, dan horen wij dat graag van u, zodat wij hier iets aan kunnen doen.

De reorganisatie bij Edah en Super De Boer is in volle gang. Het SPLT is voor iedereen beschikbaar via de afdeling P&O. Mocht u boventallig verklaard worden waarbij tevens geen andere baan voorhanden is binnen Laurus, dan wordt u bij einde dienstverband een vergoeding toegekend die u op twee manieren kunt aanwenden.

1. Als aanvulling op WW.

2. Als bedrag ineens.

In het SPLT is aangegeven dat u binnen vier weken na aanzegging van boventalligheid moet bekendmaken welke keuze u maakt.

Gezien alle politieke plannen is dit echter een keus die u nu nog niet kunt maken, omdat de daadwerkelijke boventalligheid in veel gevallen pas over enige maanden een feit is. Met de directie is nu afgesproken dat u die keus pas moet maken, 4 weken voorafgaand aan het einde van het dienstverband.

Via ons Financieel Adviesbureau, gevestigd in ons hoofdkantoor te Hoofddorp kunt u zich laten bijstaan bij deze keuze. Wij adviseren u voorts om in geval van boventalligheid en aanvraag ontslagvergunning door de werkgever contact op te nemen met onze juristen, werkzaam op de diverse districtskantoren van CNV Dienstenbond. Aan de achterzijde van deze nieuwsflits vindt u de adressen van onze kantoren.

Let op! Bij boventalligheid geldt het principe last in first out, ofwel LIFO! Bent u van mening dat de procedures niet goed uitgevoerd worden, neem dan contact op met uw districtskantoor. CNV Dienstenbond eist uiterste zorgvuldigheid van Laurus rondom deze reorganisatie.