Politie Zaanstreek-waterland


17:17 11-OKT-04
ZAANDAM, ROZENGRACHT

Mannen aangehouden voor bedreiging

De politie heeft een 20-jarige man uit Amsterdam en een even oude man uit Den Helder omdat zij worden verdacht van diefstal en bedreiging. Op de Rozengracht stond één van de mannen in een fietstas te rommelen. Hij werd hierop aangesproken door de eigenaar van de fiets die even later door de mannen werd bedreigd met een mes. Agenten herkenden op de Gedempte Gracht een man die voldeed aan het signalement en hielden hem aan. Even later konden zij in een winkel de tweede verdachte aanhouden. Deze man had een tas bij zich met in die winkel gepakte goederen.

07:15 12-OKT-04
ZAANDAM, CYPRESSEHOUT
Computers leeggehaald
Naar aanleiding van een inbraak in een school heeft de politie een onderzoek gestart. De inbrekers hebben van 127 computers de processoren en geheugens weggenomen. Men is vermoedelijk via een gedeelte van de school in aanbouw naar binnengekomen. De schade wordt geschat op E 100.000,=.

13:01 12-OKT-04
NOORDBEEMSTER, MIDDENWEG
Nekletsel na botsing
De politie heeft een aanrijding opgenomen waarbij een 38-jarige vrouw uit Heerhugowaard gewond raakte. De vrouw reed in de richting van Hoorn toen zij plotseling hard op de rem trapte. Een 24-jarige man uit Enkhuizen reed achter haar in een busje en kon niet meer op tijd stoppen en botste tegen de auto van de Heerhugowaardse. Een 51-jarige vrouw uit Oosterblokker reed vervolgens achter tegen het busje aan. De bestuurster van de voorste auto is per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Zij kon niet verklaren waarom zij had geremd.

Verkeershandhaving

J. van der Molen
Telefoon (075) 687 40 80
Fax (075) 687 33 59
Nr. vht-121004

05;02 12-OKT-04
ZAANDAM, HOF VAN ZAENDEN

Drankrijder ingesloten

Een 27-jarige man uit Amsterdam werd dinsdagochtend vroeg aangehouden wegens het rijden onder invloed. Agenten zagen de man enkele rondjes over de rotonde rijden waarbij hij zijn auto een paar keer tot stilstand bracht. Uiteindelijk reed hij het Hof van Zaenden in en parkeerde daar zijn auto. Toen de agenten polshoogte gingen nemen, roken zij een alcohollucht en lieten de man een blaastest doen. De man bleek te veel drank op te hebben en werd aangehouden. De bestuurder wilde niet meewerken en verzette zich zo hevig dat hij in de handboeien naar het politiebureau vervoerd moest worden. Op het bureau weigerde hij om aan een tweede ademanalyse mee te werken en bleef hij zich verzetten. Uiteindelijk werd de man ingesloten.


20;00 11-OKT-04
ZAANDAM, BEATRIXBRUG

Electrostep in beslag genomen

Tijdens een verkeerscontrole namen agenten maandagavond een electro-step in beslag. De bestuurder reed ermee op de Beaxtrixbrug in Zaandam en probeerde nog weg te komen maar slaagde daar niet in. Het is in Nederland niet zomaar toegestaan om met een step op de openbare weg te rijden. Dat mag alleen als de step, net als ieder ander motorvoertuig, is goedgekeurd door de RDW (rijksdienst voor het wegverkeer). Behalve een goedkeuringsnummer, moet de bestuurder zelf ook aan een aantal voorwaarden voldoen als hij met de step de openbare weg op wil. Hij of zij moet bijvoorbeeld, net als een brom of -snorfietser, 16 jaar of ouder zijn, een bromfietscertificaat hebben en afhankelijk van het vermogen, een helm dragen. Gemotoriseerde steps zijn in Nederland niet in de winkel verkrijgbaar maar veel mensen nemen een dergelijke tweewieler mee terug van hun vakantie in bijvoorbeeld Frankrijk, Italië of Spanje. In deze landen zijn de steps wel vrij verkrijgbaar.


---- --