Politie Noord-Holland-Noord

Hoorn en omgeving, dinsdag 12 oktober

Hoorn 12-10-2004 - 16.00 uur

Telefoon en computer verdwenen na woninginbraak.

Zwaag, maandag 11 oktober 2004.

Maandagmiddag tussen 16.00 en 16.30 uur werd ingebroken in een woning aan de Krijterslaan. Vermoedelijk is men via een niet afgesloten achterdeur in de woning gekomen. De bewoner mist naast een mobiele telefoon ook een Laptop computer.

Vrouw gewond na ongeval

Hoorn, maandag 11 oktober 2004.

Maandagavond raakte een 41-jarige vrouw uit Hoorn gewond bij een aanrijding op de Dinkelweg. De vrouw reed met haar fiets over genoemde straat toen zij tussen de Maasweg en Ysselstraat, op een oversteekplaats geen voorrang kreeg van de bestuurder van een personenauto, een 43-jarige man uit Hoorn. Bij de daarop volgende aanrijding raakte de fietster gewond aan haar hoofd en rug. Zij is overgebracht naar het ziekenhuis in Hoorn en is daar opgenomen.

Computers gestolen uit kantoor

Hoorn, dinsdag 12 oktober 2004.

In de nacht van maandag op dinsdag werd ingebroken in een kantoorpand aan de Nieuwe Steen. Men kwam in het bedrijfspand door het vernielen van een raam. Op dit moment is nog niet bekend wat er precies uit het pand is weggenomen. In ieder geval worden er twee computers en flatscreen schermen vermist.

Illegale vreemdelingen aangehouden

Wognum, maandag 11 oktober 2004.

Maandagmiddag hebben medewerkers van de Vreemdelingenpolitie een onderzoek ingesteld op het bouwterrein van een kantoorpand aan de Dick Ketlaan. Het betrof een controle die speciaal was gericht op de aanwezigheid van illegale arbeiders op dergelijke terreinen. Er werden in totaal drie mannen aangehouden die illegaal in Nederland verbleven. Het zijn mannen tussen de 21 en 40 jaar, allen zonder vaste woon- of verblijfplaats en afkomstig uit India. Zij zijn overgebracht naar het politiebureau en in bewaring gesteld. Van de 67 aangetroffen Nederlanders konden 25 zich niet legitimeren. Zij kregen een bekeuring. Voor de aanwezigheid van de illegale vreemdelingen op de werkplek zal proces-verbaal worden opgemaakt tegen de werkgever.

Rijbewijs kwijt na forse snelheidsovertreding

Venhuizen, dinsdag 12 oktober 2004.

Dinsdagmorgen werden op een groot aantal wegen in Westfriesland verkeerscontroles uitgevoerd. Zo ook op de Markerwaardweg in Venhuizen. Daar werd een 22-jarige bestuurder van een personenauto uit Hem staande gehouden. Hij reed met een snelheid van 112 km/u terwijl ter plaatse een snelheidslimiet geldt van 50 km/u. Het rijbewijs van deze bestuurder werd ingevorderd. Op andere plaatsen werden nog eens 10 andere bestuurders bekeurd voor overschrijding van de snelheid en 13 voor andere verkeersovertredingen.