CDA Rotterdam


Actueel

Rotterdam, 12 oktober 2004
In Memoriam: Bertus Bohré

`Wel wacht het visioen nog op vervulling,
maar het beslissende ogenblik komt,
wees daar zeker van.`

Uit het boek `Habakuk` 2:1.

Met groot leedwezen heeft de CDA fractie kennis genomen van het overlijden van

Bertus Franciscus Bohré
Officier in de Orde van Oranje Nassau
Drager van de Wolfert van Borsselenpenning

Van 1975 tot 1990 voorzitter van de CDA Fractie en daarvoor al twee jaar lid van de toenmalige KVP fractie in de gemeenteraad van Rotterdam. Voor hij tot de gemeenteraad van Rotterdam toetrad, was hij al 12 jaar lid geweest van de Provinciale Staten van Zuid-Holland. Tijdens zijn raadslidmaatschap heeft hij ook van 1974 tot 1982 deel uit gemaakt van de Rijnmondraad. Vanaf 1986 was Bertus Bohré naast fractievoorzitter nestor van de raad.

Vooral als fractievoorzitter heeft hij zich ingespannen om de belangen van Rotterdam te dienen, ook al was zijn partij lange tijd de toegang tot het dagelijks bestuur van de stad ontzegt. In tal van commissies heeft hij bijdragen geleverd aan de ontwikkeling van de stad, waarvan hij zielsveel hield en waarin hij rotsvast geloofde. De gemeenteraad heeft hem daarvoor willen eren met onder meer de instelling van het fonds `Bohré, ingezet voor sociale vernieuwing. Voorts heeft hij de Wolfert van Borsselenpenning gekregen waarvan de inscriptie, de belasting van het raadslidmaatschap bracht hij loyaal op, geheel voor zich zelf spreekt.

De CDA fractie zal aan hem blijven terugdenken als een zeer belangrijke partijgenoot, die vanaf 1958 tot aan de laatste dagen van zijn leven zich heeft ingezet voor zijn stad en haar bewoners.

Harm van den Born
Alaattin Erdal
Frans Jozef van der Heijden
Karen Duys
Antonio da Silva