Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Apeldoorn


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT APELDOORN


12 oktober 2004


Politie onderzoekt tasjesroof


Zondag (10/10) werd rond 20.15 uur een 49 jarige Apeldoornse van haar tas beroofd. De vrouw liep rond dit tijdstip op de Nieuwstraat. Nadat ze de Mariastraat voorbij was kwam een onbekend gebleven man aanfietsen, Hij duwde de vrouw en griste de tas weg. Als gevolg van de duw viel de Apeldoornse, waarbij ze een gezwollen knie en geschaafde arm opliep. De fietser ging er vandoor met de zwart leren handtas met daarin onder andere een mobiele telefoon, een leesbril en geld. Signalement: een jongeman van ongeveer 20 jaar oud met een licht getint uiterlijk en donker haar. Hij droeg een donkerblauwe spijkerbroek, een kobaltblauw shirt met een tekst in witte letters achterop het shirt en lichte sportschoenen. De politie verzoekt getuigen die iets van het incident gezien hebben, contact op te nemen via 0900 8844.


Diefstal bij bedrijf


Bij een garagebedrijf aan de Sint Eustatius werden afgelopen weekend (9/10 - 11/10) drie navigatiesystemen uit drie auto's weggenomen. De auto's stonden geparkeerd op het terrein van het bedrijf. Het is niet duidelijk hoe men op het terrein kon komen. Van de auto's sloeg men de voorruit in.


Drinken op straat


Een 38 jarige inwoner uit Vaassen kreeg maandagavond (11/10) twee bekeuringen wegens drinken van alcohol op de openbare weg. Agenten zagen de man met een geopend blikje alcohol op de PP Rosariumstraat. Toen ze hem naar zijn gegevens vroegen, ging de man er als een haas vandoor. Enige tijd later werd hij aangetroffen in het Oranjepark, opnieuw met een geopend blikje alcohol.


Drankrijder betrapt


Maandagavond (11/10) werd op de Matenpoort en de Laan van Erica een alcoholcontrole gehouden. Er werden 175 bestuurders gecontroleerd. Een 40 jarige automobilist uit Apeldoorn bleek bij deze controle onder invloed van alcohol. Hij blies 1,1 prom. De man kreeg een rijverbod en een boete.


64 bestuurders te hard

De politie heeft maandag (11/10) bij een controle op de Europaweg 64 bestuurders betrapt op te hard rijden. Van 2360 bestuurders werd de snelheid gecontroleerd. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 77 km. Er is hier 50 km toegestaan.


Fietsverlichting niet in orde


Maandagavond bleek bij controle op de Beatrijsgaarde en de Meester van Hasseltlaan dat de verlichting van 9 fietsers niet in orde was. Aan hen werd een bekeuring uitgereikt. Verder werd bekeurd voor: 2x niet dragen van de autogordel en 8x te hoge snelheid.


EINDE BERICHTEN


Nadere informatie:

Bureau Persvoorlichting

055 - 548 60 58

055 - 548 60 52


---- --