Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Noordwest-Veluwe


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT NOORDWEST-VELUWE


12 oktober 2004


Vaassen - Diefstal portemonnee


Maandagmorgen (11/10) werd rond 09.30 uur de portemonnee uit de fietstas van een 72 jarige inwoonster uit Vaassen weggenomen. Dit gebeurde bij een supermarkt aan de Dorpsstraat. De bejaarde vrouw zette buiten de supermarkt haar winkelwagentje weg en werd aangesproken en afgeleid door een onbekende man. Vervolgens liep een andere man achter haar langs lopen. Even later merkt de vrouw dat haar portemonnee weg was.
Signalementen van de mannen: een blanke man van ongeveer 30 jaar oud met kort donker stekelig haar. Hij droeg een blauw fleecejack met ritssluiting en een donkerblauwe broek. De man sprak gebrekkig Nederlands. Hij had een pak karnemelk in zijn hand.
De andere man droeg ook donkere kleding en had een eveneens een pak karnemelk in zijn hand. De politie is een onderzoek gestart en getuigen worden verzocht te bellen met de politie via 0900-8844.


Vaassen - 4 bestuurders te hard


De politie heeft maandag (11/10) bij een controle op de Emsterweg 4 bestuurders betrapt op te hard rijden. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 69 km. Er is hier 50 km toegestaan.


Hattem - Winkeldiefstal


Een 16 jarig meisje uit Heerde werd maandag rond 13.00 uur bij een drogisterij aan de Kerstraat betrapt. Zij wilde goederen, waaronder drie paar oorringen en oogschaduw, ter waarde van E 27,34 wegnemen zonder te betalen. Het meisje zal worden doorverwezen naar het preventieproject LINK, waar een passende maatregel getroffen zal worden.


Elburg - Bestuurders rijden te hard


Bij controles op maandag op de Oostendorperstraatweg en de Oostelijke Rondweg heeft de politie 2 bestuurders betrapt op te hard rijden. Op de Oostendorperstraatweg werd 85 km gemeten. Hier is 60 km toegestaan. Op de Oostelijke Rondweg reed een bestuurder 78 km. Hier geldt een maximum van 50 km.
Verder werd 1 maal bekeurd voor het niet dragen van de autogordel.


Putten - Gewonde na aanrijding


Bij een aanrijding op de kruising Oude Nijkerkeweg / Roosendaalweg raakte maandag (11/10) rond 18.35 uur een 34 jarige Apeldoorner gewond. Op de kruising verleende een 32 jarige bestuurder uit Putten geen voorrang aan de bestuurder uit Apeldoorn. De Apeldoorn had een hoofdwond en moest zich onder behandeling stellen.


Harderwijk - Fietser raakt gewond


Een 54 jarige fietser uit Harderwijk raakte maandag (11/10) rond 15.45 uur gewond na een aanrijding. De fietser fietste over het fietspad aan de Leuvenumseweg richting Harderwijk. Op de kruising met de Sonnevancklaan verleende hij geen voorrang aan een 46 jarige automobilist uit Harderwijk. De fietser werd met onbekende verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis.


Hierden - Diefstal uit woning


Bij een woning aan de Glindweg werd maandag (11/10) ingebroken. Om in de woning te komen werd een raam vernield. Weggenomen werd een mobiele telefoon.


Harderwijk - Geen gordel


Bij controle op verschillende locaties in de binnenstad werden 7 bestuurders bekeurd voor het niet dragen van de autogordel. Verder werden 2 fietsers bekeurd voor het fietsen in voetgangersgebied.


Nunspeet - Diefstal auto


In de nacht van zaterdag op zondag (10/10) werd de auto van een 19 jarige inwoner uit Doornspijk weggenomen. De auto stond geparkeerd aan de Stationslaan. Een gaat om een witte Volkswagen Golf met kenteken HT-RB-63.


EINDE BERICHTEN



---- --

* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Noordwest-Veluwe


Nadere informatie:

Politievoorlichter Bert Top

055 - 548 60 58


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT NOORDWEST-VELUWE


12 oktober 2004


Overal op benzinestation


Twee medewerkers van een benzinestation aan de Harderwijkerweg in Ermelo zijn zondagavond omstreeks 20.45 uur door een tweetal gemaskerde mannen overvallen. Eén van de overvallers was gewapend met een groot mes. Er werd een geldbedrag buitgemaakt. Na de overval verdwenen de overvallers in een kleine rode auto. De politie is een onderzoek gestart.


Nadere informatie:

Politievoorlichter Bert Top

055 - 548 60 58



---- --