Socialistische Partij

Hou de No Claim-regeling uit het ziekenfonds! Manifestatie 12 oktober 12 uur, Plein, Den Haag

Kant krijgt spoeddebat over huurverhoging van 25%

12-10-2004 * Woensdag zal in de Tweede Kamer een spoeddebat plaatsvinden over een op stapel liggend voorstel voor verregaande liberalisering van de huren. Deze kabinetsplannen kunnen leiden tot huurverhogingen van 25% voor het merendeel van de huurders in Nederland. Het debat vindt plaats op aandringen van Agnes Kant van de SP.

Uit een uitgelekte huurbrief van minister Dekker van Volkshuisvesting blijkt dat honderdduizenden mensen mogen verwachten dat hun huur de komende jaren met een kwart zullen stijgen. De minister denkt dat deze maatregel ertoe zal leiden dat veel mensen zullen verhuizen naar een duurder 'marktsegment', waardoor meer goedkope huurwoningen vrij zullen komen.

Op verzoek van de SP zal woensdagavond een spoeddebat worden gevoerd met de minister. Agnes Kant: "Terwijl de minister te pas en te onpas in de media haar plannen toelicht, is er nog steeds niet in de Kamer over gesproken. Ze zaait hiermee onrust en de SP wil met spoed duidelijkheid. Dit plan moet wat de SP betreft van tafel."