Openbaar Ministerie

Persberichten
Den Haag, 12 oktober 2004

Verdachten drugshandel Schilderswijk in voorlopige hechtenis

Politie Haaglanden heeft op dinsdag 28 september 2004 zestien personen aangehouden die worden verdacht van betrokkenheid bij drugshandel. Negen van hen - acht mannen en een vrouw, in leeftijd variërend van 18 tot 42 jaar, allen uit Den Haag - werden op 1 oktober voorgeleid aan de rechter-commissaris die ze in bewaring stelde. De officier van justitie heeft één verdachte, een 28-jarige man, op 8 oktober in vrijheid gesteld. De raadkamer heeft op 8 oktober de gevangenhouding bevolen van zeven mannen en een vrouw.

Onder leiding van twee rechters-commissarissen werden op dinsdag 28 september in negen woningen doorzoekingen verricht. Daarbij werden ongeveer 12,5 kilo harddrugs (heroïne en cocaïne), 19 kilo versnijdingmiddel (stoffen om cocaïne mee te mengen zodat de cocaïne versneden kan worden), vier vuurwapens en twee professionele cocaïnepersen in beslaggenomen. Daarnaast werden er grote geldbedragen, auto's en sieraden in beslaggenomen.

De Politie Haaglanden is enkele maanden geleden een onderzoek gestart naar aanleiding van klachten van overlast en een gevoel van onveiligheid in een deel van de Schilderswijk. Het rechercheteam bestond uit ongeveer tien rechercheurs. Op de dag van de aanhoudingen kregen zij ondersteuning van ruim honderdvijftig collegas.