Gemeente Hoogezand-Sappemeer

Gemeente Mededelingen

Brandpreventieweek 2004: brandveilig ondernemen

Hoogezand, 12 oktober 2004 Persbericht 2004/086

De brandpreventieweek 2004 (8 tot en met 16 oktober) staat in het teken van brandveilig ondernemen. De bijbehorende slogan is 'brandveiligheid een gezamenlijke onderneming'.In dat kader is in de hele provincie Groningen gekozen om de ondernemers van het midden- en kleinbedrijf aan te schrijven. De brandweer Hoogezand-Sappemeer heeft vorige week ongeveer 310 bedrijven aangeschreven. Bij deze brief is een antwoordkaart gevoegd waarmee bedrijven een speciale CD-ROM kunnen aanvragen.

Deze CD-ROM met de titel 'Brandveilig ondernemen' is bedoeld om het ondernemers gemakkelijker te maken om de brandveiligheid van het eigen bedrijf te toetsen. Aan de hand van deze CD-ROM is het mogelijk om zelf te beoordelen hoe het met de brandveiligheid in het bedrijfsgebouw is gesteld. Ook is er een kennistest opgenomen met realistisch beeldmateriaal uit de praktijk. Hierbij is te zien wat er mis kan gaan wanneer brandveiligheidsregels niet (correct) worden toegepast. Er is informatie te vinden over de basisprincipes van de brandpreventie, over de brandweerorganisatie en een overzicht van interessante links over brandveiligheid.

CD-ROM aanvragen
Bedrijven in Hoogezand-Sappemeer die belangstelling hebben voor deze CD-ROM kunnen die gratis aanvragen via de brandweer. Als er naar aanleiding van de CD-ROM nog vragen zijn over de brandveiligheid van bedrijven, is de brandweer graag bereid deze te beantwoorden. Ondernemers kunnen telefonisch contact opnemen met de brandweer Hoogezand-Sappemeer, afdeling Preventie, tijdens kantooruren te bereiken op tel (0598) 36 15 55.

Bedrijven die geen brief met antwoordkaart van de brandweer hebben ontvangen kunnen, als zij ook belangstelling voor de CD-ROM hebben, telefonisch een CD-ROM aanvragen.

sluiten