Provincie Utrecht

Persbericht

GS veranderen afwijkingsprocedure van streekplan voor buitengebied Zeist

12-10-2004
Op 24 augustus hebben GS op verzoek van de gemeente Zeist een procedure gestart om af te wijken van het streekplan. Dit om de bouw van vijf (van in totaal acht) woningen mogelijk te maken aan de Bunsinglaan en twee woongebouwen met ieder twee wooneenheden aan de Driebergseweg. Deze procedure vervangt een eerdere afwijkingsprocedure voor twee (van de acht) woningen aan de Bunsinglaan, die naar aanleiding van ingediende zienswijzen om procedurele redenen is stopgezet. De Provinciale Planologische Commissie oordeelt positief over de plannen.

Tegen het nieuwe voorstel zijn weer zienswijzen ingediend, waarin omwonenden zich met name verzetten tegen het aantal woningen op het Bunsingterrein. GS verklaren deze zienswijzen ongegrond en zetten de afwijkingsprocedure voort. Op 25 oktober wordt aan de Statencommissie Ruimte en Groen instemming gevraagd met de plannen. De indieners van zienswijzen kunnen hier inspreken.

In het ontwerpbestemmingsplan `Buitengebied Zuid-West' van de gemeente Zeist zijn acht deelprojecten opgenomen. In hun samenhang leveren de projecten een betekenisvolle kwaliteitsimpuls voor het gebied. In totaal wordt 5,7 ha aan bebouwingsmogelijkheid ingeleverd en wordt 96 ha bestemd voor natuur. De vervangende woningbouw voor de deelprojecten kan binnen de geldende regels voor het buitengebied worden gerealiseerd, behalve een deel van de woningen aan de Bunsinglaan en de Driebergseweg.

Met de projecten wordt een grote kwaliteitswinst geboekt. Aan de Bunsinglaan worden de veestallen van de voormalige proefboerderij gesloopt, goed voor 4000 m2 aan bebouwing die verdwijnt. 20 ha. grond wordt hier omgezet naar natuur. Aan de Driebergseweg wordt de bodem gesaneerd van de voormalige autosloperij en wordt een groengebied met voet- en fietspaden aangelegd. De villa en het koetshuis worden behouden en krijgen een woonfunctie. Daarnaast worden er nog twee wooneenheden gerealiseerd in een nieuw woongebouw.

Laatst gewijzigd op 10/12/2004 02:10:47 PM. Paginabeheer: Marja.van.Buuren@provincie-utrecht.nl