Provincie Utrecht

Persbericht

Half miljoen voor Parklandschap Groot Mijdrecht-zuid

12-10-2004
In het convenant De Venen (1999) is afgesproken dat er tussen Mijdrecht en Vinkeveen een gekoppelde ontwikkeling plaats zal vinden van een parklandschap (ca. 320 ha natuur en 175 ha recreatiegebied) en een woningbouwlocatie (Wilnis Veenzijde IIIb). Afhankelijk van de werkelijk gemaakte kosten zegt de provincie Utrecht voor de inrichting een subsidie toe van maximaal een half miljoen euro.

Voor de grondverwerving is bij het huidige prijspeil een tekort van ca. 1 miljoen euro. Dit tekort wordt gedekt door de gemeente De Ronde Venen, die dit financiert door in Veenzijde IIIb 150 woningen extra te bouwen. Dit kan met behoud van de gestelde kwaliteitseisen en zonder verruiming van de bebouwingscontour.

Inrichting
Voor de inrichting is een tekort van 0,5 miljoen geconstateerd. De provincie Utrecht is bereid dit maximaal te dekken. Hiermee stimuleert de provincie samen met gemeente De Ronde Venen, de ministeries LNV en VROM en projectbureau De Venen de realisatie van een belangrijk bovenlokaal groenproject samen met een al geplande woningbouwlocatie.

Naar verwachting kunnen de globale plannen in november gepresenteerd worden. Dan zal ook duidelijk zijn op welke termijn het plan in uitvoering kan worden genomen.

Laatst gewijzigd op 10/12/2004 02:08:21 PM. Paginabeheer: Franca.Olthof@provincie-utrecht.nl