HIVOS

Ministerie OS, Hivos en IntEnt


Nieuw samenwerkingsverband Ministerie OS, Hivos en IntEnt

Op 12 oktober a.s. wordt het convenant tot samenwerking getekend tussen de Minister van Ontwikkelingssamenwerking, Hivos en IntEnt. Het doel van het convenant is IntEnt in staat te stellen migranten ondernemers te ondersteunen bij het opzetten van bedrijven in landen van herkomst. De samenwerking is vastgesteld tot en met 2007.

IntEnt is actief in Suriname, Nederlandse Antillen en Aruba, Ghana, Ethiopië, Marokko, Turkije en Afghanistan. IntEnt geeft startende ondernemers advies, begeleiding en training bij het starten van een eigen bedrijf in deze landen.

De uitvoering van de programmas is vanaf 1997 door de Minister van Ontwikkelingssamenwerking gefinancierd. Hivos zal geleidelijk de financiering overnemen. Hivos vindt het belangrijk om migranten te betrekken bij processen ter stimulering van de locale economie in ontwikkelingslanden. De koppeling van migratie aan ontwikkeling en ondernemerschap is een vernieuwend element in het ontwikkelingsproces. Hivos onderkent dat en wilt met IntEnt de uitdaging aangaan.

Beide organisaties zullen op de volgende gebieden samenwerken: het verdiepen van de inzichten rond economische ontwikkelingsprocessen, het verbreden van de financiële dienstverlening aan de bedrijven in de programmalanden en het versterken van het draagvlak van internationale samenwerking in Nederland.

De ondertekening vindt plaats op het Ministerie van Buitenlandse Zaken op dinsdag 12 oktober 2004.