Time : 11:56:29 AM
Date : Thursday, September 30, 2004
Sender Name: Milieu- en Natuurraad van Vlaanderen

Lezingenreeks over Duurzame Ontwikkeling in de EU

Deze zomer, drie jaar na het vastleggen van de Europese Strategie Duurzame Ontwikkeling, lanceerde de Europese Commissie een publieke consultatieronde om de Strategie begin 2005 op basis van de input te herzien. Stakeholders, experts en het brede publiek kunnen een bijdrage leveren tot 31 oktober 2004.

Om bij te dragen tot het wetenschappelijke, politieke en publieke debat organiseert het Institute for European Studies (IES) samen met de Vakgroep Menselijke Ecologie van de Vrije Universiteit Brussel en de Milieu- en Natuurraad van Vlaanderen (MiNa-Raad) een reeks van herfstlezingen rond het thema 'The EU and Sustainable Development Internal and External Dimensions'.

De reeks omvat negen lezingen en start op dinsdag 12 oktober 2004 om
18u00 in gebouw D van de VUB-Campus (Pleinlaan 2, 1050 Etterbeek). Antonia Carparelli, adjunct-kabinetschef van Europees Commissaris Wallström en John Hontelez, secretaris-generaal van de European Environmental Bureau (EEB) bijten de spits af met een lezing over 'The EU Sustainable Development Strategy: A First Assessment 3 years After Göteborg'.

Els Van Weert, Federaal Staatssecretaris voor Duurzame Ontwikkeling en Sociale Economie, sluit de reeks af op dinsdag 14 december 2004 om
18u00 met een lezing over 'Promoting Sustainable Development: Belgium's Role in the EU and the UN'.

In totaal komen tien gerenommeerde sprekers hun standpunten toelichten over verschillende aspecten van het EU beleid voor Duurzame Ontwikkeling. Met uitzondering van de eerste en de laatste lezing dient een discutant de spreker van antwoord, waarna het publiek het woord krijgt.

De organisatoren hopen alvast met dit initiatief een interessante bijdrage te leveren over de verschillende Europese beleidsprocessen rond Duurzame Ontwikkeling.

Het volledige programma en de practica kunt u downloaden op de website van het IES en de MiNa-Raad. Het deelnemen aan de lezingen is gratis, maar toch vragen de organisatoren in te schrijven op de website van het IES of door te bellen naar het IES-secretariaat ­
02/629.12.22.

Bijlage: zie ook www.pressreleases.be

Contact MiNa-Raad:
ignace.decancq@minaraad.be

02/558.01.32