Gemeente Nieuwegein

Openbare vergadering programmaraad Midden-Utrecht

De programmaraad Midden-Utrecht, bestaande uit vertegenwoordigers van de gemeenten De Bilt, Houten, Maarssen, Nieuwegein en Vianen, vergadert op 12 oktober 2004 om 20.00 uur in gemeentehuis Goudestein aan de Diependaalsedijk 19 te Maarssen.

De programmaraad adviseert kabelexploitant Casema over de samenstelling van het basispakket van tv-zenders.
Op 12 oktober praat de programmaraad over het op te stellen concept-tv-advies voor het jaar 2005.
Na opstelling van het concept-advies wordt dit gepubliceerd. Tv-kijkers in de gemeenten De Bilt, Houten, Maarssen, Nieuwegein en Vianen kunnen dan hun mening over dit concept-advies geven.
De belangrijkste en wettelijke taak van de programmaraad is het adviseren van de kabelexploitant (Casema) over de samenstelling van het wettelijk minimumpakket voor, in dit geval, het basispakket van 15 televisiezenders. Voor een aantal zenders is de doorgifte in het wettelijk basispakket verplicht.
(Commerciële) zenders die afspraken hebben gemaakt met de Casema mogen niet in het wettelijk basispakket worden opgenomen. Het betreft bijvoorbeeld de zenders RTL 4, RTL 5 en Yorin en SBS 6. De programmaraad kan dan ook niet adviseren om deze zenders in het basispakket op te nemen.

Wilt u deze vergadering van de programmaraad bijwonen, neemt u dan tijdig contact op met de ambtelijk secretaris van de programmaraad, de heer L.E.J.M. Bogaerts van de gemeente Maarssen via telefoon 0346-59 42 23.

Invoerdatum 4-10-2004