Gemeente Nijmegen

Reconstructie wegen bij Hezelpoort en Veemarkt

kaart

Op dinsdag 12 oktober, direct na de kermis, start de reconstructie van de Lange Hezelstraat langs het Joris Ivensplein, en de Veemarkt. De maatregelen maken het mogelijk dat de lijnbussen vanaf januari 2005 over de Waalkade kunnen gaan rijden.

Op de Lange Hezelstraat tussen het spoorwegviaduct en de Parkweg worden de middenbermen verbreed, zodat gemakkelijker overgestoken kan worden. De doorstroming van bussen vanaf de Veemarkt wordt zo beter. De bushalte bij het spoorwegviaduct Hezelpoort wordt verplaatst naar de Kronenburgersingel, zodat bij de Hezelpoort een goede fietsoversteek naar de roltrap van de Snelbinder gemaakt kan worden. Lijnbussen naar Plein44 halteren op de rijbaan nabij de Parkweg. In de nieuwe middenberm, die ongeveer zes meter breed wordt, worden bomen geplant.

Veemarkt
Op de Veemarkt wordt geluidswerend asfalt aangebracht om geluidsoverlast tegen te gaan. De bomen worden vervangen door andere, omdat ze problemen geven door de wortelopdruk. Nabij de Lange Hezelstraat wordt een zebra aangelegd.

De Veemarkt wordt tijdens de werkzaamheden tussen het Joris Ivensplein en de Waal afgesloten. De benedenstad is gedurende deze tijd via de Rode Toren en de Waalkade bereikbaar. Over de Waalkade kan dan tijdelijk in twee richtingen gereden worden. De parkeerplaatsen op de Veemarkt zijn gedurende de werkzaamheden niet te gebruiken.

Tijdelijke verkeersmaatregelen
Het werk start op dinsdag 12 oktober en duurt tot vrijdag 12 november.

De Lange Hezelstraat wordt bij de Parkweg afgesloten. Verkeer uit Gravendal en de winkelstraat Lange Hezelstraat zal via de Parkweg weg kunnen rijden.

Aan de Lange Hezelstraat blijven slechts twee wegen altijd open: de Kronenburgersingel en de Voorstadslaan. Door een tijdelijk verkeerslicht zal het verkeer tussen deze twee wegen over een rijstrook geleid worden, zodat op de andere gewerkt kan worden.