Gemeente Haarlem


8 oktober 2004

269/2004

Persbericht


ONDER EMBARGO TOT DINSDAG 12 OKTOBER 2004, 15.00 UUR


De penning van verdienste van de gemeente Haarlem wordt uitgereikt aan:

Naam : mevrouw W. Groenendaal-Souwer

Nevenfunctie : vrijwilliger bij het Ouderenwerk Haarlem Zuid-West

Uitreiking door : wethouder R. Grondel

Datum : 12 oktober 2004

Tijd : vanaf 15.00 uur

Plaats van uitreiking : het gebouw van het Steunpunt voor ouderen,

Van Oosten de Bruijnstraat 66.


Het college van B&W heeft besloten mevrouw W. Groenendaal-Souwer de penning van verdienste toe te kennen vanwege haar grote, langdurige en belangeloze inzet voor het ouderenwerk in Haarlem Zuid-West. Mevrouw W. Groenendaal-Souwer, geboren 18 mei 1925, is 25 jaar actief als vrijwilligster bij het Ouderenwerk Haarlem Zuid-West. Stadsdeelorganisatie Haarlem Zuid-West organiseert op dinsdag 12 oktober een feestelijke bijeenkomst ter gelegenheid van dit jubileum.

Mevrouw Groenendaal heeft zich onder meer op de volgende terreinen verdienstelijk gemaakt:
1. Bij de oprichting van het Dienstencentrum in Haarlem Zuid-West waren geen beroepskrachten beschikbaar om invulling te geven aan de activiteiten en om de groep vrijwilligers aan te sturen. Mevrouw Groenendaal zette dit, vanuit een natuurlijk leiderschap, zelf op. Zij was hiervoor meerdere dagen per week aanwezig en zette overlegvormen op die nu door een beroepskracht worden begeleid.
2. Mevrouw Groenendaal was de motor achter de organisatie van allerlei activiteiten. Zo leidde zij de organisatie van bustochten, inloop- en spelactiviteiten. Zij zette naast de doordeweekse maaltijdgroepen een 'open eettafel' op zondag op, die tot voor enkele jaren gefunctioneerd heeft. Zij zette ook een stijldansgroep op en trok zelf de docent aan, met het resultaat dat nog steeds elke week een dansavond plaatsvindt waarvan mevrouw Groenendaal gastvrouw en organisator is. Tot op de dag van vandaag telt zij punctueel de kas van de verkoop van het buffet en verzorgt zij de boekhouding.

Ondanks haar hoge leeftijd is mevrouw Groenendaal nog steeds actief als gastvrouw. Bij afwezigheid van andere medewerkers is zij altijd bereid bij te springen.
3. De betrokkenheid van mevrouw Groenendaal bij het ouderenwerk in Haarlem Zuid-West is onafgebroken groot. Zij is de enige vrijwilliger die regelmatig de bestuursvergaderingen bezoekt om op de hoogte te blijven van alle ontwikkelingen.

Mevrouw Groenendaal heeft zich als vrijwilligster gedurende een lange periode verdienstelijk gemaakt voor het ouderenwerk in Haarlem. Haar grote en enthousiaste inzet worden binnen het ouderenwerk als bijzonder erkend. Zij is een vrijwilliger van het oude stempel: altijd bereid om meer te doen dan wat de aan haar toebedeelde vrijwilligerstaak van haar vraagt.


sector Concernstaf
Eduard Terpstra, bestuursondersteuning
023-5113147
ejterpstra@haarlem.


---- --