3 e persbericht van maandag 11 oktober 2004

Eindhoven 11-10-2004 - Berichten uit de regio

Eindhoven / Nuenen: Verdachte van beroving aangehouden

Op het NS-station is maandag rond 11.50 uur een 17-jarige jongen uit Boxtel aangehouden. Hij wordt verdacht van een beroving op de Laan van Neunhem in Nuenen op 23 september jl. Rond 22.30 uur werd toen een 17-jarige Eindhovenaar van zijn bromscooter beroofd. Twee jongens lieten hem en zijn vriend in een tunneltje stoppen. De Eindhovenaar moest onder bedreiging van een mes de bromfiets afgegeven. De verdachte jongen is voor verder onderzoek ingesloten op het politiebureau.

Eindhoven: Verdachte van diefstal fiets aangehouden

Op de Grote Berg is maandag rond 18.00 uur een 32-jarige Eindhovenaar aangehouden. De politie zag de verdachte met een afgesloten fiets lopen. Terwijl ze de verdachte aanhielden kwam de eigenaar van de fiets al aanlopen. Deze heeft zijn fiets inmiddels terug. De verdachte is in verband met de aanpak van veelplegers de cel ingegaan.

Eindhoven: Verkeerscontroles

Op de Locatellistraat zijn maandag tijdens een verkeerscontrole tussen 11.40 en 13.00 uur twintig bekeuringen uitgedeeld. Vijf voor te hard rijden, elf voor het niet dragen van de autogordel, één voor een verlopen APK, één voor niet handsfree mobiel bellen, één voor het rijden zonder geldig rijbewijs en één voor het gebruiken van een radarverklikker. Ook op de Floralaan West werd maandag tussen 14.25 en 15.10 uur een verkeerscontrole gehouden. Hier werden zeventien bekeuringen uitgedeeld, waaronder elf voor te hard rijden en zes voor het niet dragen van de autogordel.

Son: Snelheidsduivel betrapt

Op de Gentiaanlaan betrapte de politie maandagavond rond 20.00 uur een 46-jarige automobilist uit Best toen hij met hoge snelheid de bebouwde kom van Son binnen reed. De man reed 110 km/u, dus 60 km te hard. Het rijbewijs van de man werd ingevorderd. Tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Veldhoven: Snelheidscontrole

Op de Ambachtslaan zijn maandag tussen 16.40 en 18.45 uur 788 voertuigen op snelheid gecontroleerd. Hiervan reden 33 bestuurders te hard. De hoogst gemeten snelheid was 69 km/u, terwijl hier maximaal 50 gereden mag worden.