Gemeente Oosterhout

Wethouder Krijnen verlaat Oosterhoutse politiek

Afbeelding bij bericht

om zich ongebonden te oriënteren op de toekomst

Wethouder Krijnen verlaat Oosterhoutse politiek

Wethouder Jim Krijnen vraagt de gemeenteraad hem met onmiddellijke ingang eervol ontslag te verlenen. Na rijp beraad is Krijnen tot de conclusie gekomen dat zijn toekomst niet ligt in het openbaar bestuur.

Krijnen: "Tijdens mijn vakantie heb ik de balans opgemaakt van tweeënhalf jaar besturen. De komende maanden ga ik me bezinnen op mijn toekomst. Ik vind het ongepast dat te doen vanuit mijn functie als bestuurder. Vandaar dat ik tot deze beslissing ben gekomen".

Als wethouder beheert Jim Krijnen een aantal portefeuilles waaronder buurtbeheer, verkeer, sport, recreatie en toerisme. "Deze onderwerpen liggen dicht bij de belevingswereld van de burger en dat spreekt me aan", aldus Krijnen. "Ik ben geen wethouder die een dossier van voor tot achter leest, maar een wethouder die het liefst praat met de betrokkenen".

"Tijdens mijn installatie in 2002 heb ik aangegeven dat ik vanuit mijn marketingachtergrond gewend ben te denken vanuit de afnemer. Vanuit die gedachte heb ik de afgelopen jaren mijn functie als wethouder vervuld".

Hoewel hij voor de Oosterhoutse bevolking geen onbekende was, beschikte Jim Krijnen bij zijn aantreden als wethouder niet over enige politieke ervaring. Dit bleek voor hem uiteindelijk een groter gemis dan bij zijn aantreden was voorzien.

De gemeenteraad neemt in de raadsvergadering van 19 oktober a.s. een besluit over het verzoek van de wethouder.
Mutatiedatum 11/10/2004