Copaco NV

PERSBERICHT

publicatie: 12 oktober 2004
na: 08.30 uur

BIEDINGSBERICHT OPENBAAR BOD MOLENWIJCK OP COPACO

Dit is een gezamenlijk persbericht van Copaco N.V. en Molenwijck B.V.

Eindhoven: Onder verwijzing naar het gezamenlijke persbericht van 3 september jl. inzake het voorgenomen bod van Molenwijck B.V. ("Molenwijck") op alle uitstaande aandelen in Copaco N.V. ("Copaco"), het gezamenlijke persbericht van 8 september jl. inzake de uitbreiding van het belang van Molenwijck in Copaco met circa 1,6 miljoen aandelen Copaco en het gezamenlijke persbericht van 1 oktober jl. waarin is aangekondigd dat Molenwijck en Copaco overeenstemming hebben bereikt over het openbaar bod, kondigen Copaco en Molenwijck de verkrijgbaarstelling van het biedingsbericht en start van de aanmeldingsperiode aan.

Openbaar Bod
Molenwijck doet onder de voorwaarden zoals vermeld in het biedingsbericht gedateerd 12 oktober 2004 (het "Biedingsbericht") een openbaar bod (het "Bod") op alle geplaatste en uitstaande gewone aandelen Copaco (de "Aandelen Copaco"). Het Biedingsbericht is vanaf 12 oktober 2004 verkrijgbaar bij Rabo Securities en Copaco, zoals ook is aangekondigd in de Officiële Prijscourant van Euronext Amsterdam en Het Financieele Dagblad, elk met verschijningsdatum 12 oktober 2004. Het Bod houdt onder meer in dat Molenwijck een bedrag in contanten biedt van EUR 4,00 per Aandeel Copaco.

Aanmeldingstermijn
De aanmeldingstermijn begint op woensdag 13 oktober 2004 en eindigt, behoudens verlenging, op dinsdag 9 november 2004, 15.00 uur Nederlandse tijd. Indien de aanmeldingstermijn wordt verlengd, zal hiervan uiterlijk op de derde beursdag na het verstrijken van de aanmeldingstermijn een mededeling worden gedaan. De houders van Aandelen Copaco op naam zullen een aanmeldingsformulier ontvangen waarmee zij hun aanvaarding kenbaar kunnen maken.

Aanbeveling
Op basis van de overwegingen zoals uiteengezet in het Biedingsbericht zijn de Raad van Commissarissen en Directie van Copaco tot de conclusie gekomen dat het Bod in het belang is van Copaco, de aandeelhouders en overige belanghebbenden bij de onderneming. De Raad van Commissarissen en Directie bevelen derhalve de aandeelhouders aan het Bod te aanvaarden. Het oordeel van de Raad van Commissarissen en Directie wordt ondersteund door een fairness opinie van Rabo Securities die is opgenomen in het Biedingsbericht. De heer V.H.B.M. Reijers en de heer J.G.L.M. Reijers hebben niet deelgenomen aan de beraadslagingen binnen de Raad van Commissarissen en Directie over het Bod.

Gestanddoening
Molenwijck zal het Bod gestand doen indien (met inbegrip van de reeds door Molenwijck gehouden Aandelen Copaco) minimaal 95% van de Aandelen Copaco onder het Bod is aangemeld en aan alle voorwaarden voor gestanddoening van het Bod is voldaan, dan wel daarvan afstand is gedaan door Molenwijck. De voorwaarden voor gestanddoening van het Bod zijn uiteengezet in het Biedingsbericht.

Gecommitteerde Aandelen Copaco
Molenwijck houdt thans circa 73,7% van de Aandelen Copaco. De heer W.H. Geraats, financieel directeur van Copaco, heeft toegezegd de door hem gehouden 39.627 Aandelen Copaco aan te melden onder het Bod. Tezamen met de eerdere toezegging van Mocidys B.V. om haar belang van circa 5,4% aan te melden, is momenteel circa 79,4% van de Aandelen Copaco gecommitteerd aan het Bod.

Buitengewone Algemene Vergadering van Aandeelhouders Copaco roept de aandeelhouders Copaco op voor een buitengewone algemene vergadering van aandeelhouders ("BAVA"), te houden op donderdag 28 oktober 2004 om 11.00 uur Nederlandse tijd ten kantore van Copaco Nederland B.V. aan de Wekkerstraat 25 te Eindhoven. Tijdens de BAVA zal het Bod worden toegelicht. Aandeelhouders Copaco zullen in de gelegenheid worden gesteld vragen te stellen omtrent het Bod. Op de agenda van de BAVA staan naast de bespreking van het Bod geen andere punten. De informatie die door Copaco wordt verschaft in het kader van de bespreking van het Bod tijdens de BAVA is opgenomen in het Biedingsbericht.

Houders van Aandelen Copaco aan toonder alsmede degenen aan wie de rechten toekomen bedoeld in art. 88 lid 4 en 89 lid 4 van Boek 2 BW, die voornemens zijn de BAVA bij te wonen, kunnen via de bank of commissionair waar hun aandelen in administratie zijn, een ontvangstbewijs aanvragen, dat als toegangsbewijs voor de BAVA dient. Bij Euroclear Nederland aangesloten instellingen dienen aan ABN AMRO Bank N.V. te Amsterdam een verklaring te verstrekken waarin is opgenomen het aantal aandelen dat voor de betreffende aandeelhouder voor de vergadering wordt aangemeld en dat tot na afloop van de vergadering zal zijn geblokkeerd. Deponering van de verklaring dient uiterlijk voor of op 22 oktober 2004 vóór 14:00 uur plaats te vinden.

Voornemen tot koop Aandelen Copaco in de markt
Molenwijck is voornemens Aandelen Copaco te kopen in de markt voor een maximumprijs van EUR 4,00 per Aandeel Copaco.

Profielen

Copaco
Copaco N.V. is sinds 1981 actief op het gebied van Informatie en Communicatie Technologie (ICT) en genoteerd aan de Officiële markt van Euronext Amsterdam N.V. De onderneming is marktleider in Nederland op haar gebied en levert met ca. 270 medewerkers computers, printers, netwerken, data-storage, mobiele telecom producten en software. De activiteiten zijn ondergebracht in de werkmaatschappijen Copaco Nederland B.V., Revah B.V. en POS- Line B.V.

Molenwijck
Molenwijck B.V. is een houdstermaatschappij die 73,7% van de Aandelen Copaco houdt.

Informatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Copaco N.V. de heer Drs. W.H. Geraats tel.: 040 - 251 33 40 Molenwijck B.V. de heer V.H.B.M. Reijers tel.: 040 - 251 83 31


---- --