Gemeente Best

11-10-2004
Uitbreiding blauwe zone centrum

Let op !!
Uitbreiding blauwe zone centrum
Op dit moment vindt de daadwerkelijke realisatie van de uitbreiding van de blauwe zones plaats. Het voornemen om de blauwe zone in het centrum verder uit te breiden is al in 2003 voor het eerst bekend gemaakt. Dat oorspronkelijke voorstel uit 2003 is op grond van de reacties van en de besprekingen in het college van burgemeester en wethouders en de raadscommissie voor Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieu, en de ingekomen zienswijzen van bewoners en bedrijven de afgelopen maanden heroverwogen. Naar aanleiding daarvan is besloten om de blauwe zone uit te breiden met de volgende parkeerplaatsen:

· de parkeerplaatsen op de grote parkeerplaats aan de zuidzijde van de Boterhoek (achter AH / naast Zeeman) waar nu nog geen blauwe zone van toepassing was;

· de parkeerplaatsen ten noorden van het gemeentehuis (aan de kant van de Hoofdstraat);

· één blok parkeervakken nabij de ingang van de Edah. Ter informatie: de gehandicaptenparkeerplaatsen maken géén deel uit van de blauwe zone. Mensen met een speciale vergunning mogen hier dus langer dan 1 ½ uur parkeren.
Op 4 oktober jl. zijn de borden bij bovengenoemde parkeergelegenheden geplaatst waarop staat aangegeven dat er maximaal 1 ½ uur mag worden geparkeerd. Het is de bedoeling dat u tussen 09.30 en 18.00 uur binnen de zone een parkeerschijf gebruikt. Vanaf maandag 18 oktober a.s. treedt het gewijzigde parkeerregime in werking en zal ook worden gecontroleerd op het correct naleven van het verkeersbesluit. Fout-parkeerders krijgen - in het kader van het handhavingsbeleid - daadwerkelijk een bekeuring als zij géén parkeerschijf gebruiken en/of te lang staan geparkeerd.

foto blauwe zone