Gemeente Roggel en Neer

12/10/2004
Uit de gemeenteraad
Gemeenteraadsvergadering 28 september 2004


* Bestemmingsplan Pasveld

Het gebied Pasveld in Roggel is een bouwlocatie. De kavels worden verkocht aan individuele particulieren in de vrije sector. Naar verwachting zullen dit najaar nog bouwvergunningen worden verleend voor de eerste fase, waarin 13 vrijstaande woningen op ruime bouwkavels worden gebouwd. Het uiteindelijke plan resulteert in 34 vrijstaande woningen in de vrije sector. De uitgifte van kavels wordt verricht door Ruimte voor Ruimte Beheer B.V.

De gemeenteraad heeft de exploitatiekostenbegroting vastgesteld voor het bestemmingsplan Pasveld. De gemeenteraad heeft de bevoegdheid tot het aangaan van de exploitatiekostenbegroting gemandateerd aan het college van burgemeester en wethouders op voorwaarde dat de grondtransacties voor 1 november 2004 worden afgerond. Het gaat hierbij om de verkoop van gronden van de gemeente aan Ruimte voor Ruimte en de doorverkoop van een grondstrook van maximaal 10 meter aan aanwonenden die te kennen hebben gegeven de gronden te willen aankopen.

Momenteel worden de laatste werkzaamheden aan het bouwrijp maken afgerond. Deze maand zal het ontwerp bestemmingsplan Pasveld ter inzage komen te liggen bij de afdeling Grondgebiedzaken in het gemeentehuis. Een ieder kan dan binnen vier weken zijn of haar zienswijze kenbaar maken. De precieze datum van terinzagelegging zal nog via deze informatiepagina in de Streekbode bekendgemaakt worden.