Eemland zuid, 09.05 uur

Utrecht 12-10-2004 - Nieuwsberichten district Eemland zuid

Man mishandeld

AMERSFOORT Op maandag 11 oktober werd een man mishandeld.

Aan het begin van de avond bevond een 26-jarige man uit Rotterdam zich in een woning aan de Anjerstraat. Rond 19.30 uur belde een 41-jarige man uit Amersfoort bij de woning aan en vroeg naar de Rotterdammer. De 26-jarige man liep naar de voordeur en werd direct door de Amersfoorter aangevlogen. De Rotterdammer werd in zijn gezicht gestompt en tegen de grond gewerkt. Hij wist los te komen, waarna de verdachte er vandoor ging.

Wat de aanleiding voor de mishandeling was, is nog niet bekend. De Rotterdammer deed aangifte van mishandeling. Rond 20.00 uur werd de verdachte in een woning in de omgeving aangehouden. Hij is in het politiebureau ingesloten.

Gritstralen

AMERSFOORT Op maandag 11 oktober werd een gritstraler bekeurd.

Rond 15.00 uur zagen politiemensen dat een 33-jarige man uit Nijkerk (Gld) op de Korte Bergstraat een muur met zand aan het gritstralen was. Daarbij kwamen straalgrit en verf op het trottoir en in tuinen terecht. Door de stevige wind werd het afval over een groot oppervlak verspreid.

Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een schikking aangeboden van 450,-. Indien hij zijn werkzaamheden voort wil zetten, moet hij eerst de benodigde voorzorgsmaatregelen treffen.

Bromfietscontrole

LEUSDEN Op maandag 11 oktober heeft de politie van 07.30 uur tot 09.30 uur op T Sluisje een brom- en snorfietscontrole gehouden.

Twaalf brom- en snorfietsen werden aan een controle onderworpen. Daarbij werden acht bekeuringen uitgeschreven en wel voor: geen gele vlakken (1), niet verzekerd (2), teveel vermogen (3), geen goede remmen (1) en teveel geluid (1).