Politie Rotterdam Rijnmond

Uitgave dinsdag 12 oktober 2004

* OVERVAL BELWINKEL
ROTTERDAM - Maandagavond om kwart voor tien werd door twee mannen, waarvan er één was gewapend met een vuurwapen, een overval gepleegd op een belwinkel in de Rosener Manzstraat. Zowel de 39-jarige eigenaar als drie in de zaak aanwezige mannen werden bedreigd. Uit de geldla werd vervolgens een bedrag van enkele honderden euro's weggenomen, terwijl tevens een onbekend aantal telefoonkaarten en uit een vitrine enkele handtelefoons werden gepakt. De beide overvallers stapten met hun buit op een brommer en reden weg in de richting van de Bussinghstraat.


* GROTE BRAND IN BEDRIJF
DIRKSLAND - Maandagavond omstreeks half elf ontstond, vermoedelijk na een explosie in een ketel, brand in een bedrijfspand aan de Oost Havendijk. Hierbij vielen geen slachtoffers. De brandweer kwam ter plaatse en maakte enige tijd later 'zeer grote brand'. De Noordspuidijk werd afgesloten en bewoners van Dirksland werden, in verband met de grote rookontwikkeling, geadviseerd ramen en deuren gesloten te houden. Uit metingen van de DCMR bleek dat er geen schadelijke stoffen bij de brand waren vrijgekomen. Rond kwart voor twee gaf de brandweer het sein 'brand meester', waarna de afzetting opgeheven werd.
De Technische Recherche stelt een nader onderzoek in naar de oorzaak van de brand.


* BEDREIGING; MAN AANGEHOUDEN
ROTTERDAM - Maandagmorgen omstreeks half tien hield politiepersoneel van het district Zuid op de Dorpsweg, naar aanleiding van een bedreiging, een 46-jarige man uit Rotterdam aan. De verdachte had onenigheid gekregen met een man. Tijdens de woordenwisseling bedreigde de 46-jarige Rotterdammer het slachtoffer met mes. Surveilerende politiemensen hielden de verdachte aan, waarna hij voor nader verhoor werd overgebracht naar het politiebureau. Tijdens zijn fouillering werden twee messen, een snoeischaar en schroevendraaiers aangetroffen en in beslag genomen.


* HENNEPKWEKERIJ ONTMANTELD
DIRKSLAND - Maandagmiddag omstreeks half drie stelden politiemensen van het wijkteam Goeree Overflakkee (district De Eilanden) op grond van de Opiumwet een onderzoek in een bedrijfspand aan de Spuikolk in. In het pand werden in twee ruimtes hennepkwekerijen aangetroffen met in totaal 1017 planten. De planten en de voor de groei benodigde apparatuur werden in beslag genomen en vernietigd. Personeel van het energiebedrijf constateerde dat de stroom in het pand illegaal werd afgetapt en gaat aangifte doen van diefstal van stroom. De elektriciteitsvoorziening werd afgesloten. Naar de eigenaar van de hennepkwekerij wordt een nader onderzoek ingesteld.


* MOTORRIJDER ZEER ERNSTIG GEWOND NA ONGEVAL

HEENVLIET - Een 35-jarige motorrijder uit Hellevoetsluis raakte maandagavond omstreeks half zeven zwaar gewond na een ongeval op de N218. Het slachtoffer reed in de richting van Zuidland, verloor door nog onbekende oorzaak de macht over het stuur en botste vervolgens tegen een lichtmast. De motorrijder werd in zeer kritieke toestand met spoedtransport overgebracht naar het Erasmus Medisch Centrum in Rotterdam.
De Technische Ongevallen Dienst van de Verkeerspolitie stelt een nader onderzoek in naar de toedracht van het ongeval.


* HENNEPKWEKERIJ ONTMANTELD
ROTTERDAM - Politiepersoneel van het district De Noordhoek stelde maandagmiddag om kwart voor vier op grond van de Opiumwet een onderzoek in een woning aan de Meidoornsingel in. In een kamer werd een hennepkwekerij aangetroffen, waarbij 182 planten en de voor de groei benodigde apparatuur in beslag werden genomen en later op de dag werden vernietigd.
Naar de eigenaar van de kwekerij, die niet thuis was, wordt een onderzoek ingesteld.