Politie Hollands Midden

Katwijk Verkeersongeval

Maandag 11 oktober vond om 19.10 uur een verkeersongeval plaats. Een 22-jarige automobilist uit Katwijk en een 17-jarige inzittende reden over de Valkenburgseweg toen volgens hem het stuur niet meer werkte. Ter hoogte van de Katwijkereg reed de bestuurder tegen een lantaarnpaal waarna de auto omgekeerd tegen de gevel van een woning tot stilstand kwam. De brandweer kwam ter plaatse om de inzittenden vanwege de verwondingen via het dak uit het voertuig te halen. De auto raakte total loss. De Katwijker werd overgebracht naar het LUMC. De politie stelt een onderzoek in naar de oorzaak van het ongeval.

Leiden Wegnemen pinpas na babbeltruc

Een 88-jarige Leidse heeft aangifte gedaan van diefstal van haar pinpas na een babbeltruc. Maandag 11 oktober werd zij omstreeks 16.00 uur nabij haar woning aan het Rigolettohof aangesproken door een man van ongeveer 40 á 45 jaar. Deze stelde haar vragen over haar bankzaken waarna hij met haar meeliep de woning in. Daar werd het gesprek voortgezet. De vrouw ontdekte na vertrek van de man dat haar pinpas met pincode was weggenomen. De vrouw schakelde hierop de politie in. Inmiddels was er al een geldbedrag afgeschreven van haar rekening.

Leiden Verkeersongeval

Maandag 11 oktober vond er bij de taxistandplaats aan het Schuttersveld een verkeersongeval plaats. Een 43-jarige taxichauffeur uit Koudekerk aan den Rijn reed vanuit de uitrit van de standplaats het Schuttersveld op. Hij liet hierbij een van links komende motorrijder uit Leiden niet voorgaan. Een ongeval was het gevolg. De 33-jarige Leidenaar werd met onbekend letsel overgebracht naar het LUMC.

Nieuwveen - Politie vordert rijbewijs in De politie vorderde op maandagavond 11 oktober het rijbewijs in van een 51-jarige automobilist uit Amsterdam. Rond 21.00 uur controleerde de politie de man op de Provincialeweg. Er werd drankgebruik vastgesteld en de man werd aangehouden. De ademanalyse gaf een waarde aan van 700 ug/l (limiet 220 ug/l). De politie vorderde daarop het rijbewijs in en maakt proces-verbaal op.

Schoonhoven/Krimpenerwaard - Fietsenkijkdag Op zaterdag 16 oktober kunnen fietseigenaren uit de Krimpenerwaard die hun trotse bezit zijn kwijtgeraakt tussen 10.00 en 12.00 uur terecht op het politiebureau in Schoonhoven aan de G.J. van Heuven Goedhartweg om te kijken of hun eigendom tussen de gevonden fietsen staat.

-------------------------------------- einde berichten --------------------------------------------------------

Postbus 4240 ( Hollands Midden 2350 CE Leiderdorp ( Bureau Communicatie Telefoon 071-5459800 Fax 071-5459326


Datum: 12 oktober 2004

(


Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326 ---- --