Ingezonden persbericht


Persbericht

Zeist/Antwerpen, 12 oktober 2004

Erachem kiest voor iRenaissance van Ross Systems

Chemiebedrijf gebruikt ERP-systeem als tool voor business redesign

Chemiebedrijf Erachem Comilog uit het Belgische Tertre is onlangs begonnen met de implementatie van iRenaissance, het ERP-pakket van Ross Systems. De beslissing om een ERP-systeem in te voeren is onderdeel van het streven om het chemiebedrijf weer winstgevend te maken.

"Wij zien het ERP-systeem met name als een tool om onze bedrijfsprocessen beter te beheersen", zegt financieel directeur Patrick Cohen. "We hebben een moeilijke periode achter de rug en hebben zelfs mensen moeten ontslaan. Volgend jaar willen we minimaal break-even draaien en daarom moeten we de beheersbaarheid van de organisatie vergroten. Het ERP-systeem moet ons actuele en betrouwbare informatie verschaffen, zodat we beter zicht hebben op de prestaties en sneller kunnen bijsturen. Zo kunnen we de kosten beter beheersen en voorraadbeheer en productieplanning optimaliseren. Parallel met de implementatie van het ERP-systeem loopt een proces van business redesign, waarbij alle bedrijfsprocessen in de onderneming -zowel de financiën, de logistiek als de productie- onder de loep genomen worden en waar mogelijk verbeterd."

Erachem Comilog is onderdeel van Eramet, een mijnbouw- en metaalbedrijf, dat zich bezighoudt met de winning en productie van niet-ijzerhoudende metalen en speciale staal- en aluminiumsoorten. Erachem Comilog produceert chemische derivaten van de metaalproducten. De vestiging in België heeft zich met name toegelegd op de productie van bijvoorbeeld nitraten en sulfaten voor kunstmest en batterijvullingen op basis van mangaan en lithium. Op de productielocatie bij Brussel, die een oppervlakte van 25 hectare beslaat, werken 180 mensen.

De keuze voor het ERP-systeem van Ross Systems was snel gemaakt. In de beide Amerikaanse vestigingen van Erachem in New Johnsonville en Baltimore werden al -twee verschillende- ERP-systemen gebruikt. De vestiging in België had nog geen ERP-systeem. Het stond al vast, dat de drie productielocaties met hetzelfde systeem zouden gaan werken. "Dat de keuze uiteindelijk op Ross Systems viel, was onder meer te danken aan de uitstekende ervaringen, die één van de Amerikaanse vestigingen met iRenaissance had opgedaan", zegt Cohen. "Doorslaggevend was echter de prima aansluiting tussen de activiteiten van Erachem en iRenaissance, dat speciaal ontwikkeld is voor fabrikanten in de chemie, de food en de farmacie. Het pakket beschikt over alle functionaliteiten om aan de wettelijke eisen te voldoen, die zowel in de Verenigde Staten als in Europa aan de chemische industrie gesteld worden. We zijn bijvoorbeeld in staat om alle rapporten en overzichten uit te draaien, die de overheid van ons kan vragen. iRenaissance is bovendien gestandaardiseerd, waardoor het snel en kosteneffectief geïmplementeerd kan worden."

Erachem implementeert zowel de financiële modules als de modules voor inkoop, voorraadbeheer, logistiek en productie. Op 1 januari 2005 moet het systeem operationeel zijn.


---

Noot voor de pers: meer informatie over Ross Systems kunt u vinden op www.rossinc.com. Voor vragen over Ross Systems Benelux kunt u contact opnemen met Nynke de Jong, telefoon: 030-2888454 of per e-mail: nynke_de_jong@rossinc.com.

Over Ross Systems
Ross Systems Inc., een onderdeel van chinadotcom corporation (NASDAQ: CHINA) brengt onder de naam iRenaissance een geïntegreerde software-oplossing op de markt, die voorziet in specifieke functionaliteiten voor producenten in de chemie, farmacie, voedingsmiddelenindustrie en bij producenten van natuurlijke producten. iRenaissance kent modules voor planning, productie, supply chain management, financiële administratie en customer relationship management. De specifieke functionaliteit van iRenaissance richt zich onder andere op receptuur management, traceerbaarheid van grondstoffen en het beheer van houdbaarheidsdata. De oplossingen van Ross Systems zijn in gebruik bij meer dan duizend grote ondernemingen, vooral in Amerika en Europa.

Ross Systems is sinds 1991 genoteerd aan de Nasdaq (ROSS). In het afgelopen boekjaar werd er een omzet van 48 miljoen dollar en een nettowinst van 4,1 miljoen dollar gerealiseerd. Het hoofdkantoor is gevestigd in Atlanta (USA). In de Benelux heeft Ross Systems vestigingen in Zeist en Antwerpen, waar de 30 medewerkers zich bezighouden met sales, implementatie en support van iRenaissance.