Eemland noord, 09.35 uur

Utrecht 12-10-2004 - Nieuwsberichten district Eemland noord

Workshop winkeldiefstal

BAARN De politie van het district Eemland noord heeft maandagavond 11 oktober een workshop gegeven aan de winkeliers van de gemeente Baarn.

De workshop vond plaats in het licht van de Landelijke Politiedag en stond in het teken van het thema opsporing. In Eemland noord was gekozen voor het onderwerp winkeldiefstal omdat uit een onderzoek van de Raad voor de Nederlandse Detailhandel was gebleken dat de schades ten gevolge van winkeldiefstallen in Nederland toenamen. Dit is opmerkelijk omdat in de overige landen van Europa juist een daling waarneembaar is.

Aan de winkeliers werd getoond hoe de politie omgaat met de aangifte van de ondernemers en op welke manier de opsporing van de daders vorm krijgt.

Als interactief element was toegevoegd een oefening in het waarnemen van een bruikbaar signalement. Veelal moet de politie namelijk werken met summiere signalementsbeschrijvingen die bij de opsporing van de dader onbruikbaar blijken te zijn.

De avond werd bezocht door 14 winkeliers uit Baarn en begon om 19.00 uur. Na afloop van de presentatie en de oefening vond er een dialoog plaats tussen politie en ondernemers over de aanpak van winkeldiefstallen.

Om 21.30 uur werd de workshop beeindigd. De aanwezige winkeliers gaven aan het initiatief voor de workshop te hebben gewaardeerd en veel van de informatie en de oefening te hebben opgestoken.

Verkeerscontrole

EEMNES De politie heeft op maandag van 07.00 uur tot 09.25 uur een verkeerscontrole op de Heidelaan gehouden. Negentien bestuurders werden bekeurd omdat zij de geslotenverklaring negeerden, twee omdat zij geen gordel droegen en twee voor het overschrijden van de doorgetrokken streep.

Veelpleegster gaat weer in de fout

BAARN Op maandag 11 oktober werd een veelpleegster aangehouden voor winkeldiefstal.

Rond 14.40 uur zag een politieman dat een 41-jarige vrouw uit Soest bij een winkel aan de Laanstraat een videoband pakte, deze onder haar jas stopte en de winkel uitliep. De vrouw werd aangehouden en naar het politiebureau overgebracht. Daar bleek dat zij nog enkele aanstekers bij dezelfde winkel had gestolen en tevens twee stuks ondergoed bij een andere winkel in Baarn. De verdachte is veelpleegster. Zij is in het politiebureau ingesloten en zit nog vast.

Verkeerscontrole

BAARN De politie heeft op maandagochtend 11 oktober op de Lt. Gen. Van Heutszlaan een verkeerscontrole gehouden. Daarbij werden zeven bekeuringen uitgeschreven en wel voor: geen APK (1), niet dragen autogordel (4) en niet kunnen tonen van het rijbewijs (2).